Şemeş Karmiel muhteşem performanslarıyla tekrar sahnede…

Son üç yıldır İstanbul’da gösteri yapma fırsatı bulamayan Şemeş Karmiel Dans Topluluğu, 3 Mart Cumartesi akşamı yeniden seyircisiyle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Toplum
22 Şubat 2012 Çarşamba

Türkiye Hahambaşılığı ve İstanbul Yahudi Cemaati destekleri ile çalışmalarını sürdüren, Verda Hason Darsa tarafından temelleri atılan Şemeş Karmiel takımı 2005 yılından beri yurt içi ve yurt dışında çeşitli gösterilere ve festivallere katılıyor. Darsa’ya, kendileri de grubun birer dansçıları olan Flori Habib ve Sami İpekoğlu yardımcı oluyor. 

Yeniden yapılanma çalışmalarına giren  topluluk, bünyesine yeni dansçılar eklemenin yanı sıra yeni bir dans takımı daha kurdu. Toplam 64 dansçıdan oluşan Şemeş Karmiel ekibi gösteri günü yaklaştıkça çalışmalarına hız verdi. 30 yaş üstü genç evli dansçılardan oluşan ‘Şemeş 30 plus’, yepyeni genç takımın ‘Şemeş’, ve takım ilk kurulduğu günden beri desteğini hiç eksik etmeyen ‘Şemeş Karmiel’ in ilk dansçıları sadece bu gösteri için tekrar birlikteler. Ayrıca dans gösterimine şarkılarıyla eşlik edecek olan Buket Bahar Sağlamlar ve modern dans performanslarıyla Rosita Menda ile Sırma Öztaş geceye renk katacaklar.