GSD’nin yeni başkanı Cem Negrin oldu

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanlığı’na Cem Negrin getirildi. İstanbul’da gerçekleştirilen TGSD’nin 17. Genel Kurulu’nda Ahmet Nakkaş'tan bayrağı devralan Cem Negrin, önümüzdeki iki yıl süresince TGSD Başkanlığını sürdürecek.

Ekonomi
22 Şubat 2012 Çarşamba

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin yeni dönem başkanlığına seçilen Cem Negrin, Genel Kurul sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında öncelikli amaçlarının tekstil ve hazır giyim sektörünün ihracatını geliştirmek ve istihdamın korunması yönünde çalışmalar yapmak olduğunu belirtti.
TGSD gelenekleri ve ilkeleri doğrultusunda ülke ve sektörel çıkarları önceliklerin en üstünde tutacaklarını söyleyen Negrin, “Türkiye’nin en köklü sanayi örgütlerinden olan TGSD’de, aldığımız sorumluluğun bilinci ile bu kurumu çok daha ileri seviyelere taşıyacağız. Türkiye’nin en çok istihdam üreten ve zaman zaman ikinci sıraya gerilese de ihracat lokomotifi olan bu sektörün sorunlarının çözümü için çalışacağız. Bunları yaparken bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektörümüzün diğer kurum ve kuruluşlarıyla güç birliği içinde hareket edeceğiz. Bu aktif katılım ve destek devam ettiği sürece sektörümüz Türkiye ekonomisinin öncüsü, derneğimizde sektörümüzün en önemli sivil toplum temsilcisi olmaya devam edecektir,” dedi. 
Geçmiş döneme ilişkin değerlendirmede bulunan Negrin, “Ahmet Başkan çok çok iyi çalıştı. Onun kadar başarılı olabilmek ve bayrağı onun kadar iyi taşıyabilmek için çalışacağız,” yorumunu yaptı.

TGSD’nin yeni yönetim kurulunda Cem Negrin’in (Negreti Tekstil) yanı sıra Hadi Karasu (Intersource), Ahmet Akbalık (Öz-ak Tekstil), Cevdet Karahasanoğlu (Pameks Tekstil), Saruhan Tan (YKM), Esra Ercan Taşören (Tesco), Selman Bilal (Bilsar), Gülden Yılmaz (Koton), Toygar Narbay (Narkomteks), Ömer Ergüder (Erba), Suzan Toplusoy (Roman) ve Sahi Arslan (Denim Kumaş), Koray Onan (Podyum), Mustafa Laçin (Timay), Jale Tuncel (Şahinler Holding), Zeki Erdoğan (Kardem), Müge Heneghan (İntertek), Abdurrahman Dicle (İnterteks), Cem Altan (Aycem Tekstil), Ali Sami Uzuner (Hey Tekstil), Sami Kariyo (Öğretmen Çorap), Ceylan Balduk Kurtul (Nazar Tekstil), Şeref Fayat (Sistem Konfeksiyon) ve Mehmet Karacalı (Bozkurt) yer aldı.

CEM NEGRİN KİMDİR?

1963 yılında doğdu. Saint Micheal Lisesi’nin ardından bir yıl Amerika’da Georgetown Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi aldı. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun oldu. 22 yıldır hazır giyim sektöründe firma sahibi ve yönetim kurulu başkanı olarak çalışıyor. Halen, Negreti Tekstil Dış Tic A.Ş. firma sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı. Ağırlıklı olarak Zara, Mango, GAP ve H&M’e pantolon ve mont üretimi yapıyor.