Egemen Bağış: “Türkiye’nin kardeşliğine hiçbir güç kastedemez”

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, ‘5. Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı’nda farklı inanç gruplarının temsilcileriyle bir araya geldi. Bağış, “Türkiye’nin kardeşlik ve dayanışmasına hiçbir güç kastedemez” dedi.

Şalom
15 Şubat 2012 Çarşamba

 Bakan Egemen Bağış, 14 Şubat Salı günü ‘5. Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı’nda farklı inanç gruplarının temsilcilerine seslendi. Toplantıda konuşan Bağış, Türkiye’nin kardeşlik ve dayanışmasına hiçbir gücün kastedemeyeceğini vurgulayarak, “Zira bizi birbirimize bağlayan ortak paydalarımız, farklılıklarımızdan çok daha güçlü. Tarih ve talih bizlere ortak bir yön belirlemiş, bizleri bu coğrafyada sevgi ve barış medeniyetinde bir araya getirmiş. Elbette geçmişte yaşanan acıları unutmayacağız ama onların bir daha yaşanmaması için de birlikte çalışacağız,” dedi.

 Artık farklı inanç gruplarıyla sadece sorunları konuşmak için değil, ortak geleceğimizi tartışmak için bir araya gelindiğini vurgulayan Bakan Bağış, “AB sürecinde neleri eksik yapıyoruz, sizlerin ne gibi tavsiyeleriniz var, onları dinlemek için de bir aradayız” dedi.

ŞALOM GENEL YAYIN YÖNETMENİ İVO MOLİNAS DA KONUŞMACIYDI

Toplantıda Süryani Cemaati Vakıf Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Lolita Asil, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Bedros Şirinoğlu, Latin Katolik Cemaati Basın Sözcüsü Rinaldo Marmara ve İho Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Andreas Rombopulos’un yanı sıra Şalom Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas da bir konuşma yaptı. Molinas, Türkiye’de azınlık olmanın yarattığı hissiyata değinerek, Yahudilere yönelik önyargıları kırmanın zorluğunu vurguladı. Azınlıklara eşit davranılması konusunda devletin attığı önemli adımları vurgulayan Molinas, bu davranışların tabana yayılması için her kesimin büyük bir özveriyle çalışması gerektiğinin altını çizdi.

İvo Molinas'ın konuşmasının tam metni

https://www.salom.com.tr/news/detail/22923-Salom-Gazetesi-GYY-Ivo-Molinas-Turk-Yahudi-toplumu-gelecege-umutla.aspx