Anadolu’nun yayın geliri ayaklanması!

Anadolu Kulüpleri, İlhan Cavcav’ın daveti ile Ankara’da buluştu, ancak beklentinin aksine ortak bir TFF başkanı adayı belirlemedi! Yine de üç büyüklere karşı özellikle Kulüpler Birliği kararları ve yayın gelirinde tavır alındığı ortaya çıktı!

Spor
15 Şubat 2012 Çarşamba

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden on bir takımın yöneticisi, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav’ın daveti üzerine Ankara’da bir araya geldi. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya, Kulüpler Birliği Onursal Başkanı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz, Ankaragücü Kulübü Başkanı Haluk Ilıcan, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, Trabzonspor Kulübü Başkanvekili Necmettin Aytekin, Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanvekili Abdi Kurt, Orduspor Kulübü Asbaşkanı Zühtü Başar Asmaz, Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı katıldı. Toplantının ardından bir açıklama yapmak üzere basın toplantısı düzenlendi.

Hazırlanan ortak bildiriyi okuyan İlhan Cavcav, özetle henüz TFF Başkanlığı için ortak bir aday konusunda mutabakata varmadıklarını söyledi, ancak yeni başkandan yayıncı kuruluş gelirlerinde adaletli bir dağılım isteyeceklerini kaydetti. Üç büyüklere oranla düşük bir yayın geliri aldıklarını ifade eden Cavcav, yeni başkanın bu durumu ortadan kaldırarak mağduriyetlerini gidermesini umduklarını söyledi.  Bu arada Cavcav, Ankara’da yapılan ve 58. maddenin görüşüldüğü toplantıda açık oylamada usulsüzlük yapıldığını kaydetti ve “Ben hukukçu değilim ancak bana göre bu Genel Kurul iptal edilmelidir” ifadelerini kullandı.  Cancav ayrıca Kulüpler Birliği’nde üç büyüklerin haklarının savunulduğunu ve kendi haklarının da ön plana alınması gerektiğinin altını çizdi.

Üç büyüklere karşı bir toplantı değil, ama...

Türk futbolunun tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşadığını söyleyen ve kulüp başkanları olarak bu süreç başladığından beri ne zaman bir araya gelseler hep bu konuların konuşulduğunu ifade eden Cavcav, bu yıl yapılan tüm Kulüpler Birliği toplantılarının gündeminin de hep aynı konular olduğunun altını çizdi. Bu toplantının İstanbul kulüplerine karşı yapılmış bir toplantı olmadığını vurgulayan Cavcav, ‘’Üç büyük kulübümüz Türkiye’de futbolun liderleri. Ancak bu güzide kulüplerimizin temsilcileri ne zaman bir araya gelse sahadaki rekabetlerini masaya taşıyorlar. Bu toplantıların bu şekilde sürmesinin bir fayda getirmeyeceğini tecrübe ettim ve bu yüzden bugünkü toplantıyı bu kulüplerin temsilcileri olmadan gerçekleştirdik’’ diye konuştu.