Hızlı, hırslı ve İsrail yandaşı

İsrail bayrağını taşıyan yarış arabası ABD’nin en önemli yarışlarından birinde yer alacak - Daytona 500

Dünya
15 Şubat 2012 Çarşamba

Futboldan sonra ABD’de en çok ilgi gören spor karşılaşması olan Daytona 500’e Amerikan İsrail Yarışı (American Israel Race, AIR) de katılacak. Yeni girişimin arkasındaki amaç ise, “Amerikalıların Ortadoğu’daki tek gerçek demokrasisi olan İsrail’i desteklemesi ve farkındalığın sağlanması,” olarak açıklandı. Yeni takım ay sonunda Florida’da gerçekleşecek olan Daytona 500’e arabasını İsrail bayrağı ile donatarak katılmayı planlıyor. Girişimin arkasındakiler ise kendilerini İsrail’in destekçileri olarak tanıtan iki Hıristiyan Amerikalı. Prestijli yarışlarda düzenli olarak iki arabası olan deneyimli bir takımla işbirliği halindeler. Bu anlaşma ile AIR arabası İsrail bayrağına ek olarak Amerikan kartalını ve zeytin dalını barışın sembolü olarak takdim edeceği anlamına geliyor.  AIR’in kurucusu Rich Shirey bu girişimin arkasında yatan sebepler hakkında konuşurken “Bu İsrail ile ilişkimizi ilgilendirdiği için ulusumuzun tarihinde kritik bir zamandır” dedi.

“Ortadoğu’daki tek gerçek demokrasi olarak, ABD’nin İsrail’in yanında durmayı taahhüt etmesini tekrar teyit etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yılın en çok izlenen yarışında bir arabaya yer vererek ne kadar çok Amerikalının aynı şekilde hissettiğini İsrail’e göstereceğimizi umuyoruz,” dedi. Takım şimdiden başka önemli bir yarışma olan ünlü Indy 500’de yarışmak için kampanyaya başladı.

İsrail Diaspora Bakanı Yuli Edelstein, “ABD’nin İsrail’e verdiği desteğin ve bağların öneminin anlaşılmasına katkıda bulunacak olan AIR girişiminden çok memnunum,”dedi.