İsrail hedeflerine saldırı

Pazartesi günü Tiflis ve Yeni Delhi’de bulunan İsrail büyükelçilik çalışanlarına yönelik saldırılarda ölen olmadı ancak aralarında bir diplomat eşinin de bulunduğu dört kişi yaralandı

Dünya
15 Şubat 2012 Çarşamba

Gürcistan’ın Tiflis ve Hindistan’ın Yeni Delhi şehirlerinde pazartesi günü İsrailli hedeflere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda dört kişi yaralandı. Gürcistan’da İsrail’in Tiflis Büyükelçisi İsak Gerberg’in aracına yerleştirilen bomba etkisiz hale getirilirken, Yeni Delhi’de İsrail büyükelçilik binası yakınında bulunan ve bir elçilik görevlisine ait araca yerleştirilen bombanın patlamasıyla aralarında bir diplomat eşinin de bulunduğu dört kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan diplomat eşi Tal Yehoshua Koren’in bilincinin açık olduğu ifade edildi. Polis saldırının Koren’in çocuklarını arabayla okula götürdüğü sırada düzenlendiğini belirtti. Hint polisi, patlayıcıyı arabaya yerleştirdiğinden şüphenilen motosikletli bir kişiyi aradıklarını açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu saldırılardan dünyaya terör ihraç ediyor dediği İran’ı ve Hizbullah’ı sorumlu tuttu. Netanyahu, parti toplantısında yaptığı konuşmada, Azerbaycan, Tayland ve benzeri birçok yerde Yahudilerin ve İsraillilerin hedef alındığını belirterek, “Her seferinde saldırıların arkasından İran ve Hizbullah çıkıyor,” diye konuştu. Tahran ise bu suçlamaları reddetti. İran’ın Yeni Delhi Büyükelçisi Mehdi Nebizadeh, “İran her türlü terör saldırısını kınar, bu suçlamalar tamamen yalan,” dedi.

Türkiye, Hindistan ve Gürcistan’daki İsrail Büyükelçilikleri’ne yapılan saldırıları kınadığını açıkladı. Terörün her çeşidine karşı olduklarnı belirten Dışişleri Bakanlığı, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.