İran’dan İsrail’e karşı siber savaş

İran’ın nükleer program geliştirme krizi sürerken, İran ve Hamas’tan İsrail karşıtı mesajlar geliyor. İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanlarından Ali Rıza Forgani İsrail’in ve Yahudilerin yok edilmesinin meşru olduğunu ve İsrail’in nasıl yok edileceğini detaylandıran bir raporu yayımlanırken, Hamas da İsrail’in yok edilmesi yönündeki mesajlarına devam ediyor. Öte yandan İran asıllı İsrailliler ise Farsça yayınlarında barış mesajları vermeye çalışıyor

Dünya
15 Şubat 2012 Çarşamba

İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in strateji Danışmanı Ali Rıza Forgani, İsrail ile ilgili tehditkâr bir rapor yayınladı. Alef adlı web sitesinde yazan Forgani, İsrail’i ve içindeki tüm Yahudileri yok etmenin dini ve hukuki açıdan meşru olduğunu iddia etti.

Forgani yazısında İran’ın nükleer çalışmalarına tehdit oluşturduğu için İsrail’e önleyici bir saldırı yapılması gerektiğini belirtirken, İsrail’in 9 dakika içinde haritadan silinebileceğini de iddia etti.  Forgani bu saldırının zamanlaması hakkında da yorumda bulundu: İsrail’in İran’a böyle bir saldırı yapması için ABD’nin onayına ihtiyaç duyduğunu belirtirken, ABD’nin şu andaki pasif duruşu nedeni ile İran’ın İsrail’e saldırmasının tam zamanı olduğunu söyledi.

Forgani’nin yazısında İsrail’de vurulacak hedefler ve kullanılacak silahlar hakkında da detaylı bilgi yer aldı. Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa’daki nüfusun yüzde 60’ından fazlasının Yahudi olduğu ve İran’ın geliştirdiği Balistik Şahab-3 füzeleri ile vurularak bu kentlerdeki herkesin öldürülebileceği iddia edildi. Engellenmesi zor olan Sejil füzelerinin ise İsrail’in nükleer reaktörlerini vurmak için kullanılması önerildi. Vurulması olası diğer hedefler ise havaalanları, askeri üsler, elektrik santralleri, su ve kanalizasyon işleme merkezleri ve enerji kaynakları yer aldı.

Yazının İran’ın resmi medyasında da yer almaya başlaması, İran yönetimi tarafından da desteklendiğini gösteriyor. Nitekim Ali Hamaney de daha önce bizzat yaptığı bir açıklamada İsrail’e saldıracak tüm ülke ve grupların İran’dan destek göreceğini açıklamıştı.

HAMAS’IN TWEETLERİ

Forgani’nin İsrail’i tehdit eden web yazısı ise İran ve yanlısı gruplarda bir ilk olmadı. Zira Hamas’ın askeri kanadı El-Kassam Tugaylarına,  Hamas’ın televizyonu El-Aksa’ya, Hamas Radyosu’na, Hamas Politik Büro Başkanı Musa Muhammed Ebu Marzuk’a ve İzzet Rişk’e ait Twitter hesaplarında İsrail’in yok edilmesine yönelik mesajlar bir süredir devam ediyordu.

Hamas’ın attığı Twitter mesajları arasında “Yeni Holokost için tek millet”, “El-Kassam daha fazla asker kaçırmaya ant içti”, “Hamas Kudüs’ün fethi için bir Arap ordusu oluşturma çağrısı yapıyor” gibi ibareler yer aldı.

FARSÇA RADYODAN BARIŞ ÇAĞRISI

İsrail’in politik liderleri arasında da İran’ın vurulması ile ilgili tartışmalar sürerken İran asıllı bir grup İsrailli, barış mesajları verme kararı aldı. Tel Aviv’den Farsça yayın yapan Radyo Radisin, İsrail’in barışçıl bir millet olduğu ve İsrail’in İran’a düşman olmadığı mesajını verdi. Radyo Radisin’in İsrail’de bulunan yaklaşık 100 bin İran asıllı İsrailli ve halen İran’da bulunan 25 bin Yahudinin yanı sıra internet aracılığı ile İran’daki muhalif gruplar tarafından dinlendiği de düşünülüyor. Radisin’in yanı sıra İsrail’in Farsça yayın yapan bir devlet radyo kanalı da bulunuyor. Her iki kanal da İran’dan arayan ve şu anki İran rejimini eleştiren dinleyicilerin yorumlarını yayınlıyor.

HACKER’LARDAN İSRAİL WEB SİTELERİNE TEHDİT

‘Anonim’ adlı hacker ağı, insanlık suçu işlediği gerekçesiyle İsrail’e karşı sanal savaş tehdidini içeren bir videoyu YouTube’da yayınladı. Çok uzun zamandır insanlığa karşı suçları tolere ettiklerini ve islenen günahların cezasız kalmasına izin verdiklerini söyleyen dijital bir ses, “Demokratik olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama gerçekte demokratiklikten uzak, seçilmiş birkaç kişinin refahı için büyük kitlelerin özgürlüklerini düşüncesizce yok sayıyorsunuz,” dedi.

Videoda İran’a karşı muhtemel bir İsrail saldırısı için İsrail’i nükleer bir Holokost yapmaya yönelik adımlar atmakla suçlayıp, yalan üstüne kurulmuş bir kampanya ile bağımsız bir ülkeye saldırılmasına izin vermeyeceklerini açıkladılar. Dijital ses sözlerine, İsrail’in terörvari saldırganlığına karşı  üç aşamada mücadele edeceklerini, ilk aşamanın bu videonun yayınlanması ile başlayıp sistematik bir şekilde İsrail’i internet üstünden silmek olacağını, ikinci aşamanın zaten başladığını ancak ne olduğunun daha sonra açıklanacağını, üçüncü aşamanın da ‘Anonim’ den bir hediye olarak düşünülebileceğini ve polis devletinin özgür bir devlet olana kadar durmayacaklarını söyleyerek devam etti.

‘Anonim’ halkasının üyeleri, birbirlerine çok sıkı bağı olmayan dünya çapında çalışan bir grup hackerdan oluşuyor. Grup son zamanlarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in partisi olan Tek Rusya Partisi’nin gençlik hareketine ve Boston polisine karşı saldırı yaptıklarını açıkladılar. Aylardır Filistin destekçileri ile İsrail yandaşları sanal dünyada bir çatışma halindeler ve ocak ayında 0xOmar takma adlı Suudi hacker on binlerce İsrailli kredi kartı bilgilerini internette yayınlamıştı. Geçtiğimiz sene haziran ayında ‘Anonim’, İsrail Parlamentosu Knesset’in web sitesini kapatmakla tehdit etmiş ve 0xOmar, bunun sanal savaş için bir başlangıç olduğunu, kimsenin artık güvende olmadığını söyleyen bir ileti yayınlayarak Müslüman dünyası hackerlarını Yahudi Devleti web sitelerini hedef alan saldırılar yapmaları için çağrıda bulunmuştu.