Princeton proje bursu Ceymi Doenyas’ın

Toplum
15 Şubat 2012 Çarşamba

Princeton Üniversitesi’nin son sınıf öğrencileri arasında sadece bir kişiye verdiği Uluslararası Proje Bursu’nu, bu yıl Ceymi Doenyas kazandı.

US News & World Report tarafından her yıl düzenlenen, Amerika’nın en iyi üniversiteleri sıralamasında, Harvard ile birlikte 2012 yılının en iyi üniversitesi seçilen Princeton, bu bursu on bir yıldır veriyor.

‘Princeton ReachOut 56-81-06 Fellowship’ bursu, ulusal alanda bir, uluslararası olarak da bir öğrenciye veriliyor. 

Projenin amacı, toplumun herhangi bir kesiminde pozitif değişime yol açacak, insanların yaşam kalitesini geliştirecek, topluma yararlı, sosyal, yenilikçi ve etkileri uzun süreli olacak bir fark yaratmak.

1200 öğrenciden oluşan Princeton 2012 mezunları arasında Ceymi Doenyas’a verilen proje bursu, Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Ceymi Doenyas’ın üzerinde çalıştığı konu: “Türkiye’de Otizm Eğitiminde iPad Yeniliği”. Bu proje bursu ile Ceymi, İstanbul’daki Tohum Vakfı’na ipad tedarik etmeyi, bu iPad’leri Tohum’daki otizmli çocukların hayatına entegre etmeyi, bu şekilde çocukların kendi kendine yetebilmelerine fırsat sağlamayı hedefliyor. Otizmli çocuklar, iPad’leri ile etkinlik çizelgelerini sürekli yanlarında taşıma fırsatı bulabilecek, birisinin onlara ne zaman ne yapmaları gerektiğini söylemelerine gerek kalmadan gün içindeki aktivitelerini yerine getirebilecekler.