UÖMO'da “Her ayın 10’u, 10 dakika” sloganı ile eğitim

Toplum
15 Şubat 2012 Çarşamba

Universal Hastaneler Grubu, Şişli Belediyesi işbirliği ve Kansersiz Yaşam Derneği desteği ile hayata geçirilen ‘Universal Meme Okulu’ projesi kapsamında, Ulus Musevi Okulu eğitmenleri, öğrencileri, velileri için seminer düzenlendi. “Her ayın 10’u, 10 dakika” sloganı ile bu hastalığa karşı toplumsal duyarlılık oluşturmayı hedefleyen Universal Meme Okulu, meme kanserinin tedavisi için hayati önem taşıyan erken teşhis konusunda duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturup, meme kanserinin erken teşhisle önlenebilir bir hastalık olduğunu anlatıyor.

Ulus Özel Musevi İlköğretim Okulu Rehberlik Bölümü’nün organize ettiği ‘Universal Meme Okulu’ semineri Universal İtalyan Hastanesi’nin Kadın Hastalıkları Uzm. Jinekolog Onkolog Doç. Dr. M. Faruk Köse ve Meme Cerrahı uzmanı Op. Dr. Cem Yılmaz tarafından gerçekleşti. Seminere katılan öğretmen, öğrenci ve veliler ‘Kadın Kanserlerinde Erken Teşhis’ konulu seminerde meme ve rahim ağzı kanserlerinde erken teşhisin ve HPV aşısının erken teşhis sürecindeki önemi konusunda bilgiler aldılar.

Op. Dr. Cem Yılmaz sunumunda,  meme kanserinde erken teşhisin önemine değinirken Türkiye’nin ilk meme okulunda kadınların kansere karşı bilinçlenecek, erken teşhis için kendi kendine muayene yöntemlerini öğrenerek, bu bilinçle de toplum içerisinde hastalıkla ilgili şikâyetlerini daha rahat ifade edebileceklerinin altını çizdi.

Meme kanserinde farkındalık yaratmak adına yürütülen bu projenin önemli hedeflerinden birisi tabuları kırmak ve meme kelimesini konuşabilmek olduğunu belirten Yılmaz, katılımcılara daha detaylı bilgi için önemle  memeokulu.com sitesine girmelerini tavsiye etti.

HPV aşılarının rahim ve rahim ağzı kanserlerin önlenmesinde büyük rol oynadığını anlatan Universal İtalyan Hastanesi Kadın Hastalıkları Uzm. ve Jinekolog Onkolog Doç. Dr. M. Faruk Köse Ulus Musevi Okulu öğrencileri tarafından ilgiyle takip edildi.

İlgiyle dinlenilen seminer öğretmen ve öğrencilerin sorularıyla son buldu.