GKD’de eğlenceli Tu Bişvat

Yarıyıl tatilinin ardından her bir bireyin kalbini doğa sevgisiyle kaplayan Tu Bişvat Bayramı’nı kutlamak üzere GKD Minikids anneleri kolları sıvadı ve miniklere bir parti düzenledi.

Toplum
15 Şubat 2012 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği’nin 13-17 yaşları arasında gençleri Tu Bişvat’ın coşkusunu ormanda yaşadılar. Gidilen ormanda ağaç dikip çeşitli oyunlar oynayan gençler, hep beraber güzelce vakit geçirmenin tadını çıkardılar.  

Etkinlikte ilk olarak Tu Bişvat ile ilgili resimleri boyamaya başlayan minikler birbirinden renkli kâğıtlarla partiyi renklendirmeye başladılar. Daha sonra meyve ve sebzelerden hayvan şekilleri yaptılar. Bir sonraki istasyonda komik suratları ve kocaman burunları olan çim adamlar yaparken hem keyifli hem de öğretici bir faaliyet yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadılar. Tu Bişvat partisinin olmazsa olmazı çiçek ekme bölümünde, minik eller kendileri için ayrılmış toprakları çekinmeden avuçlayarak çiçeklerini itina ile saksılarına ektiler. Bu etkinlikte 2012 yılının ilk doğum günü partisini de organize eden GKD Minikids anneleri doğum günü çocuğuna özel barkovizyon hazırlamanın yanı sıra  lezzetli ikramlarla da  güne ayrı bir renk kattı. Toprak ve boyaya bulanmış önlüklerine bakıp keyifle gülümseyen Minikids anneleri; tüm Minikids ailelerine keyifli ve öğretici faliyetlerin devam edeceğinin müjdesini verdi. Minikler de kirlenmenin sonsuz hazıyla dernekten ayrıldı.