Suriye kaynıyor

Humus başta olmak üzere Suriye genelinde artan şiddet olayları yüzden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. ABD, Rusya, Arap Birliği ve Türkiye de dahil, dünyanın önde gelen ülkeleri Suriye’de yaşananlara çare bulmak için alarma geçti

Şalom
8 Şubat 2012 Çarşamba

Suriye’deki muhalifler, Humus’a düzenlenen saldırıların ayaklanmanın başladığı mart ayından bu yana gördükleri en şiddetli saldırı olduğunu söylerken BM Güvenlik Konseyi’nde Çin ve Rusya’nın Şam’ı kınayan karar tasarısını veto etmesinin Esad yönetimini cesaretlendireceğini belirtti.

ABD: “YAPTIRIMLARI ARTTIRACAĞIZ”

Rusya ve Çin’in vetosuna sert tepki gösteren ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD’nin Suriye hükümetine yönelik bölgesel ve ulusal yaptırımların sıkılaştırılması için gayret sarfedeceğini belirtti.

RUSYA REJİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTEMİYOR

Suriye’yi ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov veto kararını savundu ve taslak metinde sadece  Esad’ın sorumlu tutulduğunu ve silahlı muhalif gruplara ilişkin bir önlem önerilmediğini söyledi. Rusya, Esad’ın görevi bırakmasını istemenin, Suriye’de rejim değişikliği anlamına geleceğini savunarak Arap Birliği’nin inisiyatifi temelinde bir çözüm bulunması çağrısı yapıyor.

ELÇİLİKLER KAPANDI

ABD’nin Şam’daki büyükelçiliğini süresiz olarak kapatmasının ardından, İngiltere, İtalya ve Fransa da Suriye’deki elçilerini geri çekti. Körfez ülkeleri de, ülkelerinde bulunan Suriyeli elçi ve diplomatları sınır dışı etmeye başladıklarını açıkladı

https://www.salom.com.tr/news/detail/22842-Suriyede-siddet-durmuyor.aspx

HAMAS ŞAM’I TERK ETTİ

Terör örgütü Hamas, Şam’da bulunan politbürosunun merkezini boşalttı. Hamas, Esad rejimini desteklediğinin düşünülmemesi için Suriye’yi terk etme kararı aldı. Suriye’yi terk eden Hamas politbürosunun son üyesi, Hamas liderlerinden İmad el-Alami ilahiler ve tezahüratlar arasında Gazze’ye geldi.

https://www.salom.com.tr/news/detail/22846-Hamas-Sami-birakti.aspx