Noa, San Remo’ya dönüyor

Altı yıl önce İtalyan Müzik Festivali’nin Eleştirmenler Ödülü’nü kazanan Achinoam Nini bu kez San Remo’ya konuk müzisyen olarak katılıyor.

Kültür
8 Şubat 2012 Çarşamba

Noa (Achinoam Nini), San Remo Müzik Festivali’ne bir zamanlar Elvis Presley’in söylediği “Torna a Surriento” şarkısını seslendirmek üzere davet edildi. 16 Şubat’ta sahne alacak Noa’yı, Avrupa ülkelerindeki milyonlarca hayranı canlı yayınla izleme olanağını bulacak.

Noa’nın geçtiğimiz yaz çıkardığı Napoliten şarkılardan oluşan albüm İtalya’da beğeni topladı. İsrailli müzisyen Noa, “San Remo’ya dönmek çok güzel bir duygu. Geçmişte festivale üç kez yarışmacı olarak katıldım. Hele ilk katıldığımda henüz çok genç bir müzisyendim. Bu kez festival yöneticileri İtalya dışında bestelenmiş İtalyanca besteleri ve bestecilerini onurlandırma kararı aldı” dedi. Noa Şubat ayı sonunda çok sayıda konser vermek üzere Fransa turnesine çıkacak.

İtalya seyahatinde Roma’ya geçip ünlü İtalyan aktör Roberto Benigni ile buluşacak olan Noa; “O çok yakınlık duyduğum bir kişi. Şimdilerde yeni bir filme başladı. Onunla bir şekilde işbirliğinde bulunmak isterim” şeklinde konuştu.