Hatlar gerildi!

Derbi öncesinde başlayan dostluk ortamı, karşılaşma öncesinde yerini gerginliğe bıraktı. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları, Zincirlikuyu’da metrobüs durağında birbirinden ayrılmasına rağmen karşılıklı atıştılar

Spor
8 Şubat 2012 Çarşamba

Derbi öncesinde Fenerbahçe ile Beşiktaş taraftarı arasında yaşanan dostluk havası, dünkü maç öncesinde yerini gerginliğe bıraktı.

Dolmabahçe Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik Beşiktaşlı taraftar grubu daha sonra Barbaros Bulvarı’nı kullanarak Zincirlikuyu Metrobüs duraklarına doğru yürüdü. Çevik Kuvvet eşliğinde yürüyen ve yolu trafiğe kapatarak Fenerbahçe aleyhine sloganlar attı. Bazıları da yola maytap ve bira şişeleri attı. Yoğun güvenlik önlemleri altında Zincirlikuyu’ya ulaşan taraftarlar üstleri aranarak gruplar halinde metrobüs duraklarına alındı. Taraftarlardan bazıları bilet kullanmadan, bazıları ise atlayarak geçmek isteyince polisle tartıştı. İki takım taraftarı Zincirlikuyu’daki metrobüs durağında karşı karşıya gelince ortalık karıştı. Avrupa yakasından stada gitmek için metrobüsü kullanan iki takım taraftarları, Zincirlikuyu durağında emniyet güçleri tarafından farklı bölümlerde tutuldu. Seyirciler ayrı ayrı stada hareket ederken, taraftarlar arasında karşılıklı atışmalar oldu. Beşiktaşlı taraftar, bulundukları araçların camlarını tamamen kırarken, Söğütlüçeşme durağında da yeterli güvenlik önleminin alınmaması sonrasında iki grup karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı taraftarlar, burada Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu araçlar ile otoyoldaki bazı sivil araçlara saldırdı. Arbede sırasında bazı araçların camları kırılırken, özellikle çocukları ile birlikte maça gelen taraftarların büyük korku yaşadıkları görüldü.

MEŞALE DÜELLOSU!

Fenerbahçe ile Beşiktaş tribünleri arasında meşale savaşı yaşandı, yaralananlar oldu. Karşılaşmanın devre arasında Saracoğlu Stadı’nın Migros kale arkası tribününün sol köşesinde bulunan Beşiktaşlı taraftarlar ile onlara yakın bölümdeki Fenerbahçeliler arasında meşale gerilimi yaşandı. Atılan meşaleler nedeniyle bu bölümde dumanlar yükselirken, rahatsızlanan taraftarlar güvenlik ekiplerince tribünden alınarak stat dışına çıkarıldı ve hastaneye götürüldü. Karşılaşmanın 67. dakikası oynanırken, Beşiktaş tribünü önünde asılan pankart yanmaya başladı. Alevlerin arttığı sırada yapılan müdahaleyle yangın söndürülürken, itfaiye görevlileri maçın ardından inceleme yaptı.