İsrail’in BM zaferi

İsrail ilk defa Birleşmiş Milletler Gelişim Programı Yönetim Kurulu’nda bir temsilciliğe sahip olacak

Dünya
8 Şubat 2012 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde İsrailli delegeler ender bir başarı sağladı. İsrail ilk defa, Birleşmiş Milletler’in yüksek bütçeli ve en önemli programlarından biri olan Gelişim Programı’nın Yönetim Kurulu’nda temsilci olma hakkını kazandı.

İsrailli Milletvekili Hayim Waxman, bu olayın BM’nin küresel gündemi ile İsrail’in entegrasyonu açısından bir yapıtaşı olduğunu söyledi. Bu başarının, güçlüklerden doğup gelişmeye çalışan bir ülkeden OECD üyesi ve BM Gelişim Programı Temsilcisi olan gelişmiş bir ülke haline gelen yolculukları olduğunu açıkladı.  BM Gelişim Programı, 177 ülkede sağlık, sosyal yardımlaşma, kadınların güçlenmesi ile ilgili sayısız projeyi destekliyor. İsrail’in programdaki temsilciliği ABD, Hollanda, Avustralya, Almanya ve Japonya’nın oy kullandığı Batı Bloğunda olacak ve programın gündemi ve bütçesi hakkında söz sahibi olacak.

Waxman, İsrail’in BM üyesi olmaktan gurur duyduğunu, teknoloji ve tarım alanlarındaki bilgi birikimlerini gelişmekte olan ülkelere yardım etmek için kullanacaklarını ve kadın güçlenme hareketinin öncelikleri arasına alacaklarını ekledi.