EJC Başkanı Kantor’a Legion d’Honneur

Azınlık haklarının korunması, dinlerarası ilişkilerin geliştirilmesi, ırkçılık ve antisemitizme karşı mücadele, daha hoşgörülü bir Avrupa yaratma yönündeki çabası nedeniyle Dr. Moshe Kantor, Chevalier Dans L’Ordre National de la Legion d’Honneur ödülüne layık görüldü

Kültür
1 Şubat 2012 Çarşamba

European Jewish Congress (EJC) Başkanı Dr. Moshe Kantor, 24 Ocak Salı akşamı düzenlenen bir törenle Napoleon Bonaparte tarafından tahsis edilmiş en saygın ödülle onurlandırıldı. Daha önce bu ödüle layık görülen kişiler arasında modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve ABD Başkanı Dwight D. Eisenhower bulunuyor.

Moshe Kantor ödülünü Fransa’nın AB Temsilcisi, Büyükelçi Philippe Etienne’den aldı. Moshe Kantor bu saygın ödüle, azınlık haklarının korunması, dinlerarası ilişkilerin geliştirilmesi, ırkçılık ve antisemitizme karşı mücadele, daha hoşgörülü bir Avrupa yaratma yönündeki çabası nedeniyle layık görüldü.

Avrupa Yahudiliğinin çatı kuruluşu işlevini gören European Jewish Congress’in Başkanı Kantor, bu ödülü almaktan onur duyduğunu ifade etti ve “Bu ödülü Avrupa’da var olan ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğe karşı çalışmamın bir farkındalığı olarak algılıyorum. Yıllardır Avrupalı liderleri ırkçılık ve antisemitizme karşı yeni yasaları yürürlüğe koymaları yönünde ikna etmeye çalışıyorum” dedi.

Avrupa’da antisemitizmin yükselişte olduğuna da değinen Kantor, “İnsanların düşündüğünün aksine, ne yazık ki Auschwitz’den sonra antisemitizm yok olmadı. Bu tehlikeye karşı mücadeleden herkes sorumlu olmalıdır” şeklinde konuştu.