Filistin TV’sinde Fogel ailesinin katiline övgüler yağdı

İtamar katliamını gerçekleştiren Filistinli gencin annesi ve teyzesi, İsrail’de tutuklu bulunan Filistinli mahkûmlarla ilgili TV programına konuk oldular ve katliamı gerçekleştirenleri övdüler

Dünya
1 Şubat 2012 Çarşamba

Mayıs 2011’de, Batı Şeria’da 5 kişilik Fogel ailesinin katliamını gerçekleştiren Filistinlilerden birinin teyzesi, Filistin TV kanalında yayınlanan bir program sırasında katliamı gerçekleştiren yeğeni için ‘kahraman’ ve ‘efsane’ ifadelerini kullandı.  Ağustos ayında İsrail mahkemesi, Hakim Awad’ı, İtamar katliamında yer almasından dolayı beş kez ömür boyu hapis cezasına mahkûm etmişti.

Udi ve Ruth Fogel ile çocukları, 11 yaşındaki Yaav, 4 yaşındaki Elad ve 4 aylık bebek Hadas’ı öldürene kadar vahşice bıçaklayan Awad’ın kuzeni Amjad da, beş ömür boyu hapis cezasına ve ek olarak yedi yıla mahkûm edilmişti.

TV programında ailesinin övdüğü katiller için, program sunucusu da “Biz de onların iyi olmasını diliyoruz,” yorumunu yaptı.

Program esnasında katil Hakim Awad’ın annesi, oğlunun, katliamın faili olmasından gururla söz ederken, teyzesi ise İtamar katliamını gerçekleştiren katillerin onuruna yazdığı şiiri okudu.

Yayın, Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı TV kanalında, İsrail’de tutuklu bulunan Filistinli mahkûmlarla ilgili konuları işleyen ‘Sizin İçin’ adlı TV programının bir bölümü olarak sunuldu.

Yayın, Filistin medyasını takip eden, İsrail merkezli bir medya izleme organizasyonu tarafından tespit edildi.