İsrail filmi ‘Dipnot’ Oscar adayı

Son Cannes Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan Joseph Cedar’ın “Dipnot/Hearet Shulayim” filmi, En İyi Yabancı Film Oscar’ı için son beşe kalan listeye girdi.

Şalom
25 Ocak 2012 Çarşamba

“Dipnot”, Kudüs İbrani Üniversitesi Talmud bölümünde araştırmacı olarak çalışan bir baba-oğul arasındaki rekabeti anlatan evrensel bir konuyu işliyor.

Teolojik araştırma yöntemlerinde zıt iki kutbu temsil ederken, baba katı ve bağnaz, yenilikçi oğlu devrimci ve modern fikirli. Nesiller arasındaki çatışmayı, yoğun bir diyalog trafiğiyle otopsi masasına yatıran Joseph Cedar, herkesi ilgilendirmeyecek bir konuya ustalıklı bir gerilim katarak, merakla izlenen bir film yapma başarısını gösteriyor. Yönetmen, bir önceki filmi “Beaufort” ile Berlin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Gümüş Ayı Ödülü’nü kazanmıştı. “Dipnot”un Oscar yarışındaki en önemli rakibi geçen ay Altın Küre Ödülü’nü kazanan İran filmi “Ayrılık / A Separation”. Asghar Farhadi, boşanma arifesindeki bir karı-kocanın öyküsünü anlatırken günümüz İran toplumunun adeta röntgenini çekiyor

https://www.salom.com.tr/news/detail/22703-Joseph-Cedarin-filmi-Oscara-aday-oldu.aspx