Batı Şeria’daki Migron yerleşimi taşınıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Migron yerleşimi sakinlerinden, 31 Mart’a kadar sorunsuz bir şekilde bölgeyi boşaltmalarını istedi

Dünya
25 Ocak 2012 Çarşamba

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu geçtiğimiz hafta, Migron yerleşimi sakinlerinin de rızalarıyla, İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından son gün olarak belirlenen 31 Mart tarihine kadar yıkım işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması gerektiğini söyledi.

Haftalık kabine toplantısında konuşan Netanyahu, “Yüksek Mahkeme, Migron’un 31 Mart’a kadar tahliye edilmesi gerektiğini emretti. Hükümet, mahkemenin verdiği bu kararı, barışçıl bir şekilde uygulamak istiyor,” dedi.

Benny Begin, Migron’daki yerleşimin, şu an bulunduğu bölgenin bir kaç yüz metre uzaklığında yer alan, Yekev Tepesi olarak bilinen bölgeye taşınması için, yerleşimcilerle anlaşma sağlamaya çalışıyor. Netanyahu, hükümetin Migron sakinlerine, yakınlardaki bir bölgeye evlerini inşa edebilecekleri bir uzlaşma önerisi sunduğunu ve yeni kurulacak yerleşim bölgesinin İsrail Devleti sınırları içerisinde olacağını, böylelikle gelişiminin devlet tarafından düzenlenebileceğini belirtti.  Yeni yerleşim yerinin inşaatı tamamlandığında, Migron sakinleri yeni konutlarına taşınacak ve şu anki bölge yerel idareye teslim edilecek.  Netanyahu, “Bu iyi bir teklif. Belki tüm sorunları değil ama Migron sorununu çözüyor,” dedi.