İzmir’in Gülen Yüzü - Konak’ın gülümseten müzesi ‘Neşe ve Karikatür Müzesi’

Akdeniz Neşesi sergisi ile açılışı gerçekleştirilen Neşe ve Karikatür Müzesi’nde İzel Rozental’in karikatürüne de yer verildi

Toplum
25 Ocak 2012 Çarşamba

Butik müzelerle kent yaşamını ve turizmi canlandırmayı hedefleyen İzmir Konak Belediyesi ‘Neşe ve Karikatür Müzesi’ni şehre kazandırdı. Konak Belediyesi’nin yenileme çalışmasıyla virane durumundan kurtularak yepyeni bir görünüm kazanan Alsancak Kızılay binasında hizmete giren Neşe ve Karikatür Müzesi, açılışıyla birlikte uluslararası Akdeniz Neşesi’ Sergisine de ev sahipliği yaptı. Açılış, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sanatçı, diplomat, siyasetçi,  sanatseveri ve İzmirliyi bir araya getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla açılışı gerçekleşen Neşe ve Karikatür Müzesi, arşiv odası, iki sergi salonu, toplantı odası, hediyelik eşya bölümü, keyifli bahçesi ile görselliği ve içeriği doğru şekilde birleştiriyor. 

Bakan Günay açılış konuşmasında: İzmir’in turizmdeki payını artırdığını ve yükselişin devam edeceğini vurgulayarak “Yerleşim merkezleri müzelerle, sergi mekanlarıyla çağdaş kentlere dönüşür. Kent olmaya kentli olmaya bu tür mekanlarla adım atabiliriz. İzmir bu açıdan daha yaşanır bir kent haline dönüştü. Konak Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara ben de yürekten katılıyorum” dedi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ise İzmir’deki 269 projenin 28’inin Konak Belediyesi tarafından sürdürüldüğünü açıkladı ve “ Sanatın evrensel dili bugün herkesi bir araya getirdi. İzmir’de tarihten gelen eserlerin, sanat değerlerinin ortaya çıkması için hep birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Neşe ve Karikatür Müzesi’ni İzmir’e kazandırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Müzede aralarında gazetemiz yazar ve karikatüristlerinden İzel Rozental ve Schneidertempel Sanat Danışmanlarından Tan Oral’ın da bulunduğu 10 Türk sanatçısının 10 eseri ile 17 yabancı ülkeden 43 yabancı sanatçının eseri bulunuyor.

Müzenin açılışına katılan İzel Rozental: Akdeniz Neşe Sergisi’nde bir eserinin bulunmasından büyük gurur duyduğunu belirti ve Neşe ve Karikatür Müzesi’nin Türkiye’de hatta dünyada büyük bir eksikliği gidereceğine inandığını söyledi.