Facebook’ta Arap-İsrail barış konferansı

Facebook sanal barış konferansının katılımcılar arasında İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, binlerce Arap ve Yahudi eylemci var.

Şalom
23 Ocak 2012 Pazartesi

Ünlü film yıldızı Sharon Stone’un da katılacağını açıkladığı, dünyadaki ilk Facebook üzerindeki barış konferansını İsrail’in ‘Peres Center for Peace’ (Peres Barış Girişimi) ve Filistin’in ‘Yalla’ (Hadi Filistin) sivil toplum kuruluşları organize ediyor.

Bu hafta Facebook’ta sanal olarak yapılacak barış konferansına ayrıca Barcelona Futbol Takımı Antrenörü Pep Guardia, Amerikan Basketbol Ligi Başkanı David Stern de bir bildiri ile katılacak.

Sanal konferansa kimileri bir mesaj göndererek katılırken, kimileri canlı video bağlantısı üzerinden soru cevap etkinlikleri düzenleyecek.

‘Peres Barış Girişimi’ örgütünden Uri Savir yaptığı açıklamada, hedeflerinin yapılacak Ortadoğu barış görüşmelerine bir ajanda oluşturmak ve bölgenin gençliğini bu konuda duyarlı olmaya davet etmek olduğunu söyledi.

Filistin’in Yallah barış örgütünün Facebook grubu ilk kurulduğunda bu tip Facebook gruplarında standart maksimum sayı olan 2500 kişiyi hedeflerken, Arap Baharı ve İsrail’deki sosyal protesto olayları ile bugün üye sayısı 37.000’e ulaşmış durumda.

Bu 37.000 kişinin içinde 9000 Mısırlı, 3500 İsrailli, 2500 Filistinli, 1500 Cezayirli, 1400 Faslı, 1050 Iraklı, 700 Suudi, 500 Libyalı ve 190 Lübnanlı bulunuyor.