Bedri Rahmi Eyuboğlu CKM'de

TUNA SAYLAĞ
18 Ocak 2012 Çarşamba

CKM’de modern dönemden bir kesit  

Yapı Kredi resim koleksiyonundan modern döneme ait bir seçki, 3-30 Ocak tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Yapı Kredi Bankası’nın kurulduğu dönemden itibaren oluşturduğu ve Türk resmindeki gelişim aşamalarının somut biçimde izlenebileceği koleksiyonu tanıtmak amacıyla CKM Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergide, Türk resminin gelişim sürecine tanık olacaksınız. Yapı Kredi Resim Koleksiyonu / Modern Dönem Sergisi’nde, 1930’lardan günümüze birkaç kuşak bir araya getiriliyor.

Cevat Dereli, Ali Avni Çelebi, Zeki Faik İzer, Maide Arel, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino, Ferruh Başağa, Şükriye Dikmen, Adnan Varınca, Leyla Gamsız Sarptürk, Mustafa Esirkuş, İbrahim Balaban, Nejad Melih Devrim, Neşet Günal, Adnan Turani, Turan Erol, Ömer Uluç, Özdemir Altan burada görebileceğiniz isimlerden bazıları.

‘Bach Before and After’ Kumkapı’da

Bach’ı öncesi ve sonrasıyla sunmayı hedefleyen ‘Bach Before and After’ın ocak ayı programında, Bach ‘sonrası’ yer alıyor. Beethoven’in bütün viyolonsel sonatları ve romantik repertuarın en sevilen eserlerinden Cézar Franck’ın La Majör sonatını, viyolonselci Jiri Barta ile piyanist Stanislav Gallin seslendirecek. Kumkapı’da bulunan ve yüz yıldır kullanılmayan Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde düzenlenecek halka açık ilk konser olma özelliği taşıyan etkinlik, 22 Ocak Pazar günü saat 16.00’da gerçekleşecek. Kumkapı’da bulunan ve yüz yıldır kullanılmayan kilise, 2010 İstanbul Kültür Başkenti Projesi’nin desteği ve bağışlarla onarıldı. Ocak ayının diğer konseri ise yine aynı müzisyenler eşliğinde 20 Ocak Cuma akşamı St. Antuan’da düzenlenecek. Bilgi için: (0212) 293 65 42.

“Devam ettiği sürece güzeldi”

Gerçekçiliğin temel doğası ile ilgilenen ressam Pınar Du Pre; gerçeklik ile rüyaların arasındaki yakın benzerliği araştırdığı ‘It was Good While it Lasted / Devam Ettiği Sürece Güzeldi’ sergisiyle, 12 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında Gallery LiNART’ta! Stilini ‘Jugendstil Pop-Art’ olarak tanımlayan sanatçı, ‘gerçeğin ne olduğunu’ sorguladığı her bir eserinde, ‘gerçeğin’ parçalarına yer veriyor.

Tel: (0212) 247 47 29

Cemil Güç’ün ‘Elma’sı    

11 Ocak – 11 Şubat tarihleri arasına Cemil Güç’ün ‘Elma & Apple’ simli heykel sergisini Galeri Selvin’de görebilirsiniz. Güç’ün heykel sergisi, izleyiciyi en yalın hali ile elmayı ve elmanın üzerinden zamanı/zamansızlığı düşünmek arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Tel: (0212) 263 74 81.