Mutfakta biri mi var?

2-7 Yaş Minikidsler, GKD Mutfağında minik ellerin hünerlerini görmek için sabırsızlanıyor.

Toplum
23 Kasım 2011 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği Minikids anneleri, 2-7 yaş arası miniklere 2011 -2012 sezonunda yapılacak faaliyetleri planlamak üzere bir araya geldi.  Minikids anneleri yeni katılan üyelerin farklı fikirleri ve enerjileri ile oluşan bugünün modasına uygun  ‘Mutfakta biri mi var?’ faaliyeti ile kapılarını 19 Kasım’da açtılar.

Minikler dernek girişinde önlük ve aşçı şapkaları ile karşılandılar. Şapkaları diledikleri şekilde ve rengârenk boyadıktan sonra ‘Meyve Salatası’ dramasında yer almak üzere sahnede yerlerini aldılar. Eğlenceli dramanın ardından ilk istasyon olan ‘meyve salatası’nda çocuklar farklı meyveleri dilimleyerek harika bir renk armonisinden oluşan meyve salatalarını hazırladılar. Daha sonra makarna salatası yapımı için bir sonraki istasyona geçtiler. İştah açıcı ve farklı sosları deneyerek makarna salatalarını yapıp anne ve babalarına ikram ettiler. Güç denemesi yapmak ve annelerin her sabah portakal sıkarken nasıl uğraştıklarını anlamak için ‘meyve suyu’ standına geçtiler. Lezzetli gato salamdan toplar oluşturarak üzerlerini süslediler.  5.istasyon olan ‘kendi pastanı kendin yarat’ standında istedikleri şekillerden çikolatalı ve üzeri rengârenk şeker hamurlu pastalar yarattılar ve en son istasyon olan ‘sandviçten yüzler’de hamburger ekmeğinin üzerine farklı malzemelerden komik suratlar yaptılar.

Minikler ellerinde kendi yarattıkları birbirinden lezzetli yiyecekler ile yüzlerinde büyük bir gülümseme ile partiden ayrıldılar.