DYD ve YSK elele: Birlikte uyum içinde

Mayıs ayında alınan bir karar doğrultusunda örnek bir davranış sergileyerek aynı çatı altında faaliyetlerini sürdüren Dostluk Yurdu Derneği ile Yıldırımspor Kulübü hanımları açılışlarını 16 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirdiler.

Toplum
23 Kasım 2011 Çarşamba

YSK ve DYD’nin Hanımlar Kolu Başkanları İda İstiroti ve Rozi Siloni tarafından karşılanan davetliler derneğin ana salonunda verilen kokteyle katıldılar. Fransız Günü olarak belirlenen temaya uygun olarak süslenmiş mekânda birbiriyle sohbet etme imkânı da bulan misafirler daha sonra masalara geçtiler. Barınyurt La Casa Catering tarafından hazırlanan öğle yemeği esnasında şarkıcı Hrant günün temasına uygun seslendirdiği Fransızca şarkılarla hanımlara nostaljik anlar yaşattı. 

Ardından DYD Hanımlar Kolu Başkanı Rozi Siloni ile YSK Hanımlar Kolu Başkanı İda İstiroti bir açılış konuşması yaptılar. Siloni, cemaatin verdiği kararla yürekten bağlı oldukları mekândan ayrılırken geçirdikleri zor süreci dile getirdi ve şöyle devam etti: “Bir bebek gibi doğurup büyüttüğümüz mekanımızdan ayrıldık ve Yıldırımlı arkadaşlarımızla aynı çatı altında toplandık. Tabii ki bu çok zor bir süreç oldu. Fakat iyi niyet ve hoşgörü her şeyin üstesinden geldi. Niye hep birlikte uyum içinde yaşamayalım? Hepimiz aynı amaç için çalışıp savaşmıyor muyuz? Yuvayı dişi kuş yapar. Yıldırımlı arkadaşlarımızla cemaatimize hoş bir mesaj, anlamlı bir örnek olmak amacıyla açılışı ortak yapmaya karar verdik.” İstiroti ise iki derneğin aynı mekânı kullanma aşamasında emeği geçen arkadaşlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasına, insanlar arasında iyi bir bağ oluşturan saygı ve sevgi sayesinde başka projelerde de buluşma dilekleriyle son verdi.

Giyimleriyle ve süslemelerle adeta bir Paris havasının yaratıldığı gün Teri Ovadya ve Vivi Beskinazi’nin barkovizyon eşliğinde gerçekleştirdikleri sunumla devam etti.  Yolu Fransa’dan geçmiş ve bıraktıkları eserleriyle dünyada adlarını altın harflerle yazdıran beş Yahudi sanatçının yaşam öykülerini aktardılar. Dünyaca ünlü ressam Marc Chagall, Legion d’HGonneur nişanına sahip tiyatro oyuncusu Sarah Bernard, sinema oyuncusu ve şarkıcı Yves Montand, Simone Signoret ve Yönetmen Roman Polanski’nin görsellerle süslenmiş farklı yaşamları, eserleri, aldıkları ödüller, oynadıkları filmler, kitapları, kısacası A’dan Z’ye hayat hikâyeleri büyük ilgi ile izlendi.

Birlikteliğin hiç de zor olmadığını bir kere daha kanıtlayan dernek hanımları bir başka faaliyette buluşma dilekleriyle misafirlerini uğurladılar.