UÖMO Anne Baba Okulu 1 Aralık’ta başlıyor!

Ulus Özel Musevi Okulları’nın Ekipnormarazon uzman psikologları ile gerçekleştireceği 2011 Anne Baba Okulu kayıtları başladı.

Toplum
23 Kasım 2011 Çarşamba

Mutlu çocuk, sağlıklı aile iletişimi için 0-3 yaş anne ve babaları yeniden okula çağıran UÖMO idarecileri “Geçtiğimiz yıl 0-3 yaş çocuklarımızın sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Ekipnormarazon’un uzman psikologları ile Anne-Baba Okulunu açtık. Programa duyulan ilgi ve olumlu geri bildirimler bizleri çok mutlu etti. Bu yıl yine Ekipnormarazon’un uzman kadrosu ile 5 hafta boyunca birlikte olacağız.”diyerek 0-3 yaş aralığında çocukları olan ebeveynlerin bu seminerlere katılmalarını önemle tavsiye ettiklerini belirttiler.

Bu yıl Anne- Baba Okulunu anneannelere ve dedelere de açtıklarını vurgulayan UÖMO Anaokulu Müdürü Ceni Kanditan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu yıl çocuklarımızı yetiştirirken,  her zaman yanımızda olan en büyük destekçilerimiz anneanneler, babaanneler ve dedeler de özel konuklarımız olacak.”

Kadınların iş hayatında aktif olarak çalıştığı bir dönemdeyiz. Son yıllarda küçük yaş grupları ile yaptığımız çalışmalara katılan anneanne ve babaanne sayısının her geçen gün arttığını gözlemledik. Bu seminerleri birlikte dinlemenin çok faydalı olacağına inanıyoruz. Seminerlerde hep birlikte sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmenin formüllerini arayacağız. Gelin siz de edineceğiniz bilgilerle bu dönem için - bu dönemde -çocuklarınızın hayatına katkıda bulunun/Gelin siz de öğreneceğiniz ufak detaylarla çocuklarınızın hayatlarında büyük farklar yaratın. Bu döneme ait merak ettikleriniz, çözüm aradığınız tüm sorular için Anneler – babalar ve anneanneler – babaanneler - dedeler; haydi yeniden okula…”

5 hafta sürecek 2011 UÖMO Anne Baba Okulu Ekipnormarazon’un uzman psikologları tarafından yapılacak.

1. hafta Prof. Dr. Norma Razon “Yaşamın ilk üç yılında neler oluyor?”, 2. hafta Uzm. Psikolog Dan. Yaprak Veziroğlu“0-3 yaş döneminde kurulan bağın çocuğun gelişimine etkileri”, 3. hafta Uzm. Psikolog F. Nur Tatari “Hayatın provası: Oyun” , 4.hafta Uzm. Pedagog Hakan Emanetoğlu “Beyin kaslara hükmeder; bu başkasının beyni olsa bile”,  5.hafta Psikolog Dan. - Pedagog Aysun Ercan “Sevgi ve disiplin dengesi” konulu seminerleri gerçekleştirecekler.

Anne-Babalar, Ekipnormarazon uzman psikologlarından mesajınız var:

“Anababalık doğuştan gelen bir beceri değildir, zamanla ve emekle gelişir. Anne ve baba olduktan sonra çocuğunuzu büyütürken onun ihtiyaçlarını sevgi, şefkat ve anlayışla karşılamanız aranızda güçlü bir bağ oluşturur. Bu bağ sayesinde çocuğunuzu ileride güçlü, sevgi dolu, kendine güvenen, ayakları üzerinde duran ve zamanı gelince sizden ayrılabilen, başarılı ve mutlu bir birey olarak yetiştirirsiniz. Mutlu ve başarılı bir çocuk yetiştirmenin yolu çocuğunuzu iyi tanımak, yetenek ve yetersizliklerini bilmek, ona saygı duymaktır. Böylece beklentilerinizi ve davranışlarınızı onların gelişim düzeyine göre ayarlayabilirsiniz.  Çocuklarınızı büyütürken çocuk gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu amaçla  “Anne-Baba Okulu” ile hem bilgi kazanır, hem de olumlu ve olumsuz davranışlarınızın farkına varabilirsiniz.

Bu yılki “Anne-Baba Okulu” geçen yıl düzenlenen seminer dizisinin devamıdır. Çocuk gelişiminde ilk yılların çok önemli olduğu inancıyla, bu yıl da 0-3 yaşta en önemli gördüğümüz konuları ele alacağız.

Hayata yeni başlayan çocuklarımızın sağlam bir temel kazanması, duygusal olarak sağlıklı yetişmesi amacıyla sizlerle bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmaktan mutluluk duyacağız. “ 

ANNE – BABA OKULUNA katılmalısınız çünkü…

• 0-3 yaş dönemi çocuklarınız hakkında merak ettiğiniz soruları uzman bir kadroya yöneltme fırsatı bulacaksınız.

• Aynı yaş grubunda çocukları olan velilerle tanışma ve paylaşımda bulunma şansını yakalayacaksınız.

• 5 haftalık çalışma programını içeren Anne- Baba Okulumuzun seminerleri bu yıl da Ekipnormarazon uzman psikologları tarafından verilecek.

•Programı tamamlayan aileler, 5. haftanın sonunda Anne – Baba Okulundan mezun olduklarını belgeleyen sertifikalar alacak.