“Şike ve teşvik teklifinde bulundular…”

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda ve itirafta bulundu

Spor
23 Kasım 2011 Çarşamba

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın, gazeteci Serhat Uluern'e yaptığı konuşmadan derlediklerimiz:

 

“Çocuklara ‘terinizin son damlasına kadar çalışacaksınız. Önce kendiniz sonra Sivas için oynayın’ dedim. Pes etmek yok. Kazanmanız için. ‘Maçı satan şerefsizdir, onlar gibi olmayın’ dedim.

(…)
Ayrıca maçtan iki gün önce yanıma Mehmet Yıldız geldi. ‘Başkan konuşmamız lazım. Kimden geldiğini sorma ama Trabzonspor’dan tüm takıma 1 milyon teşvik primi vermek istiyor. Ne diyorsun?’ dedi. Ben de ona ‘biz ne Fener’e maç satarız ne de Trabzon’dan teşvik alırız. Biz çıkar kazanırız’ dedim. Ve kimseyle görüşme dedim. Mahkemede de bunları söyleyeceğim. Aziz Yıldırım ile konuşuyorum sonra telefonu kapatıyorum. Aziz Başkan muhasebecisini arıyor. Acil para gönder diyor. Ondan sonra o parayı benim aldığım iddia ediliyor. Bana yargısız infaz yaptılar. Buradan çıkacağımı biliyorum çünkü suçsuzum.

(…)
Ligde ikinciliğimiz ve dördüncülüğümüz var. İlk geldiğimizde herkes maç alıyor maç satıyordu. İstediği hakemi maça gönderiyor. Ben de herkesin yaptığını yaparak birkaç yıl kanunsuz işler yaptım. Ama 2006 yılından sonra ne futbol ne de özel hayatımda kanunsuz işler yapmadım.”