Sakat kaldı İsrail’e geldi ve yürüdü

Sağlık
22 Kasım 2011 Salı

Etiyopyalı 20 yaşındaki mülteci Ayala Mandria bebekken geçirdiği bir hastalıktan dolayı yürüyemiyordu, ailesi İsrail’e göç etmeye karar verdi ve 3 aylık fizik tedavinin ardından ayağa kalkıp yürümeye başladı!

5 ay önce ailesi ile İsrail’e yerleştikten sonra sakatlığı dolayısı ile İsrail’in Beit Levinstein Rehabilitasyon Merkezi’nde tedaviye alınan genç kadın, 3 ay sonra çimlerin üstünde koşmaya başladı!

Ayala Mandria: “Ülkemde ne fizik tedavi ne de tekerlekli bir sandalye alacak maddi gücümüz vardı. Her zaman koşup oynayan, okula giden arkadaşlarımı kıskanır evde yalnız kalırdım ama artık o günler geride kaldı” dedi.

Hastane doktorları yaptıkları açıklamada, Mandria’nın doğduktan sonra Poliomyelitis ve ALS (Çocuk Felci) sendromuna yakalandığını ve tedaviden yoksun olduğu için bu yaşına kadar hiç yürüyemediğini söylediler.

Hastanenin baş fizyoterapisti Alexander Friedman yaptığı açıklamada  böyle bir hastalıktan sonra sakatlığın tamamen geçmesinin tıbben çok nadir görüldüğünü,  olayı mucize olarak nitelediklerini belirtti.