‘Pera fest’ 10. Yılında

İstanbul’un disiplinlerarası festivali ‘Uluslararası PERA FEST’ bu yıl 14 -30 Kasım tarihleri arasında düzenleniyor. 20 farklı mekânda gerçekleşecek 46 etkinlikten oluşan 10. yıl programında konserler, dans gösterileri, panel ve söyleşiler, tiyatro oyunları yer alıyor.

16 Kasım 2011 Çarşamba

Tarantella’dan Flamenko’ya, Latino’dan Ladino’ya

Bu yılki festivalin en çarpıcı etkinliklerinden biri, İspanya’dan –Endülüs’ten – gelecek Andres Marin Flamenko topluluğunun sunacağı ‘Op.24’. Flamenko’nun çağdaş ustaları arasında sayılan Andres Marin’in gösterisi 16 Kasım’da MKM salonunda yer alacak.

17 Kasım’da ise, Haymatlos’da Zeynep Arabacıoğlu’nun iki farklı kültürü buluşturan konseri yer alacak: ‘Latino ve Ladino’

Programda yer alan yabancı gruplar arasında iki Fransız, bir İranlı sanatçıdan oluşan Hradcany topluluğu, Romanya’dan gelecek caz topluluğu Sorin Zlat Trio ve dünya müziği alanında haklı bir ün kazanmış grubumuz ‘Gevende’ ile birlikte bir konser verecek Hollandalı Spinifex topluluğu öne çıkıyor. Festival programında,  uluslararası ödüller kazanmış genç caz yorumcumuz Meltem Ege, ilk kez sunacağı yeni projesi ile Birsen Tezer, yeni çıkan CD’leri ile müzikseverlerin beğenisini kazanan iki sanatçı, tangolarıyla Mehtap Meral ve ‘Kız Kafasıyla Tiyatro Şarkıları’ programıyla Çiğdem Erken yer alacak. Bir başka ilginç proje de, müziği ve dansı buluşturan ‘Dikkat Flamenko’ olacak. Klasik müzik alanında da önemli bir etkinlik yer alıyor programda: Ferenc Liszt’in doğumunun 200. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek Macar piyanist Adrienne Hauser’in Liszt resitali.

Sinemadan Sahne Sanatlarına Çok Kültürlülük

İstanbul Modern’de düzenlenecek film gösterileri iki başlık etrafında toplanacak: ‘Sinemamızda Çokkültürlülük’ başlığı altında ülkemizden belgeseller gösterilirken; ‘Çokkültürlü Avrupa Sinemaları: İspanya’ başlığı altında Bask, Katalan, Galiçya dillerinde ve İspanyolca dört film yer alacak.  24 Kasım Perşembe günü saat 14.00’de Erol Güney’in yaşam öyküsünü anlatan ‘Yaşamın Sürüklediği Yerde’ adlı belgesel İstanbul Modern’de, bu yıl ilk kez Cannes’da özel bir gösteride sunulan Türk Pasaportu da 29 Kasım saat 19.00’da Pera Müzesi’nde gösterilecek. Gösteri sonrası filmin hayatta olan kahramanları -Türk diplomatları tarafından Nazi Almanya’sından kurtarılan Yahudiler- ile bir söyleşi gerçekleştirilecek. Aynı gün, Pera Müzesi’nde ‘İstanbul’a Son Tren’ romanının yazarı Ayşe Kulin bir söyleşi gerçekleştirecek. Daha fazla bilgi için

Tel: 0212 243 64 83