Minix Suadiye Anaokulu etkinlikleri

Anadolu yakasında hizmet veren Minix Suadiye Anaokulu,öğrencilerinin yaratıcılığını ve becerilerini geliştirme yolunda faaliyetlerini çeşitlendirdi.

Şalom
16 Kasım 2011 Çarşamba

Anadolu Yakası’nda hizmet veren Minix Suadiye Anaokulu, öğrencilerinin yaratıcılığını ve becerilerini geliştirmek için farklı çalışmalar gerçekleştiriyor. 2009 doğumlu minik öğrencileri eğitmenleri eşliğinde Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 100 yıl sergisini ziyaret ettiler.  Geri döndüklerinde onların ressamın renklerinden ne kadar büyülendiklerini fark ettiler ve görsel etkileşim sonrası yaratıcılıklarının ortaya çıktığını gözlemleme imkanı buldular.

Ekim ayında vurmalı çalgılar ile ritim çalışması yapan minikler, Kasım ayında xylofon ile tanıştılar ve bu sayede kaslarını, eklemlerini hızlandırdılar.

Minix Suadiye Anaokulu öğrencileri resim etkinliğini ressam Ceki Arditti ile gerçekleştiriyor. Burada hedeflenen resme ve boyamaya özel yeteneği olan öğrencileri fark etmek ve bu yeteneklerini geliştirmek.

Ayrıca aile katkılı eğitimlerin ikincisinin konuğu Salvo Amira oldu. Kuruma iki adet darbuka, bir adet yarım orkestra tefi ve bir adet Bongo bağışlayan Amira ile “Vurmalı Çalgılar” üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.