Mitzvah Day’de tek yürek

20 Kasım Pazar günü “Mitzvah Day 2011”de Avrupa, Amerika ve İstanbul’da, 24 ülkeden 25 bin gönüllü tek bir yürek olarak çalışacak.

Toplum
16 Kasım 2011 Çarşamba

 

Londra’da başlatılan ve bu yıl ilk defa Türkiye’de Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencileri önderliğinde hayata geçirilen Mitzvah Day projesi için dünyanın farklı ülkelerindeki 25000 gönüllü ile projeye destek veren kurumlar farklı mitzvahlarda el ele tek yürek olarak çalışacak.

2008 yılında Londra’da yaşayan Yahudilerin başlattığı Mitzvah Day’in Türkiyede de büyük ilgi gördüğünü belirten UÖML Öğrencileri “ Bu projede farklı ülkelerdeki insanlar,  yardıma muhtaç olan kardeşlerine destek ve yardım için değişik projelerde görev alıyorlar. Projenin amacı hiç bir şekilde para bağışı yapmadan insanlara neşe katmak, çevreyi düzeltmek, sıkıntı ve yoksulluğu azaltmak. Aynı gün içinde, herkesin aynı anda, aynı amaç uğruna çalışacak olması ve birçok kurumun da bu işe baş koyması çok keyif verici bir dayanışma örneği. Yıllar geçtikçe bu projenin dalga dalga yayılacağına inanıyoruz. Projemize destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyoruz.”

2011 İstanbul Mitzvah Day projesine katılan kurumlar:

Ulus Özel Musevi Okulları, Göztepe Kültür Derneği, Yıldırım Spor Derneği, etimleri Koruma ve Barındırma Derneği, Golden Age, Fakirleri Koruma Derneği, FKD Simha Grubu, Ortaköy Sinagogu, Talmud Tora, Kadıköy Hemdet İsrael Sinagogu, Öğrencilere Yardım Derneği, Limmud, Bar Mitzva-BatMitzva Kulübü, Neve Şalom Sinagogu, Estreyikas d’Estambol, İhtiyarlar Yurdu, Barınyurt ve Or-Ahayim.

Etkinliklerle ilgili bilgilere mitzvahdaytr.org adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Mitzvah Day’in yapıldığı cemaatlere İngiltere Başbakanı TONY BLAİR’in  gönderdiği mesaj

“Mitzvah Day” Yahudilerin sosyal faaliyetlerde bulunduğu bir gün. Geçen sene 40 farklı şehirden olmak üzere 20 bin kişi bu güne katıldı. Bu günün ve haftanın önemi değişik dinlere mensup insanların birlikte başka insanlara yardım etmesidir. Yahudiler bu sene Müslümanlar, Hindular, Hıristiyanlar, Budistler, Sihler ve Bahailer ile birlikte el ele vererek çevre temizliği, yaşlı insanların bakımı, ihtiyaçlılara yemek ve barınak sağlama gibi çalışmalar yaptılar. Böyle bir fonu kurmamın en önemli amacı bu tür çalışmaları desteklemektir. Değişik dinlerden insanların birlikte çalışmaları, yaşamaları, birbirlerinden öğrenmelerini istiyorum. Bu nedenle Mitzvah Day’in sadece Yahudiler’in kendi cemaatlerinde çalışmaları şeklinde değil de değişik inançtan insanlarla birlikte çalıştıkları bir gün olması çok önemli. Bu günde yer alan herkese çok teşekkürler. Bu çok önemli bir fırsat. Gidin ve keyfini çıkarın.