Bir Bubi Parası kaç kişiyi mutlu edebilir?

Ressam Bubi üzerlerinde kendi portrelerini çizdiği paraları “100 Bubi Parası” başlığı altında 14 Kasım Pazartesi akşamı Merkür Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Bubi sergiden elde edilecek geliri cemaat kurumlarına bağışladı

Ester YANNİER Toplum
16 Kasım 2011 Çarşamba

“100 Bubi Parası” sergisi

Sanatçı Bubi üzerlerine kendi portrelerinin bulunduğu paraları “100 Bubi Parası“ başlığı altında sergiledi. Bu çalışmayla bir çocukluk hayalini gerçeğe dönüştüren sanatçı, sergiden elde edilen geliri cemaatimiz kurumlarına ve sosyal çalışmalara bağışladı.

Kağıt üzerine farklı malzemeler kullanılarak, değişik kompozisyonlarda, değişik dönemlerini yansıttığı  banknotların her birinin ön ve arka yüzlerinde Bubi’nin değişik portreleri yer alıyor.

Tek günlük sergi, koleksiyonerleri, sanatçıları, sanatseverleri, galericileri ve Türk Musevi idarecilerini bir araya getirdi.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı serginin açılışında Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman, Bubi’nin sosyal yönünü öne çıkaran bir konuşma yaptı. Herman konuşmasında, “ Sanatseverler genelde duyarlı insanlardır. Toplum olaylarına duyarlılıklarını her zaman gösterirler. İzlediğim kadarıyla Bubi de bu tür hayırseverlik olaylarına her zaman duyarlı olmuştur ve hassasiyetini çeşitli vesilelerle göstermiştir. Bu kez de cemaatimizin sosyal ve hayır kurumları için sergisinden elde edilecek geliri bağışlamıştır. Cemaat olarak duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bubi’nin mütevazi kişi olduğunu da biliyorum. Verici olmak önemlidir, bir sanatçının veya bir kişinin verici olduğunda toplumun bunu bir şekilde duyması ve örnek alması önemlidir. Bu vericilik ilk etapta kişinin ailesi, çocukları ve torunları için önem taşır, örnek olur. Bunu gözlemledik. Bu tür hayırsever ailelerin çocukları da bu geleneği devam ettiriyorlar. Ayrıca bu tür girişimler verici olmayanların da tutumlarının değişimine  önayak olabilir. Bubi’ye sanatkâr kişiliğinin yanında gösterdiği hayırseverliği için teşekkür etmek istiyorum” dedi ve Türk Musevi Cemaati adına kendisine bir teşekkür plaketi sundu. 

Sergi için kapılarını açan Merkür Sanat Galeri sahibesi Sabiha Kurtuluş’a teşekkür plaketini Hahambaşı Rav İsak Haleva sundu. 

 Sanat temalı bir çok dergi ve gazetede yazan Yazar Yalçın Sadak yakın dostu Bubi için kendisini ilk kez bu kadar mütevazi gördüğünü ifade ederek başladığı konuşmasında,  Bubi’nin kendilerini her zaman şaşırttığını belirtti ve “Bu şaşırtması  her zaman yeni denemeler yapmak için risk almasından kaynaklanır. Bubi’nin sanatçılığını değerlendirirken bu temel ilkeler üzerinde durdum. Durmaksızın dener. Deneme risk almaktır, olur ya da olmaz… Ama bunu göze almak vardır. Bu sergide de böyle bir denemesiyle karşı karşıya kaldım. Çok şaşırttı beni. Çalışmaları baskı zannediyordum, değilmiş tek tek çalışmış. Bubi yine yapmış yapacağını. Ayrıca böyle özel bir organizasyon içinde olmasını da çok anlamlı” dedi.

Sergi açılışında tüm konuklarıyla tek tek ilgilenen Bubi, “Her şey çok mükemmel… Türk Musevi Cemaat müthiş bir organizasyon yapmış. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık” dedi.

Serginin büyük beğeni toplayan ikramlarını Barınyurt La Casa Catering hazırladı.

Eserleri görmek isteyen sanatseverler Balat Or Hayim Hastanesi’nden  Yıldız Hanımı (0212) 267 33 22 numaralı telefondan arayabilirler.