İYD’de Geleneksel Dayanışma Yemeği

Toplum
2 Kasım 2011 Çarşamba

25 Ekim Salı günü, İhtiyarlara Yardım Derneği’nde geleneksel dayanışma yemeği düzenlendi. ‘Dayanışma Yemeği’nde tüm dernek, kurum, vakıf ve kuruluşların hanım başkan, yönetim kurulu üyeleri ve yardımcıları hazır bulundu.

Hanımlar Kolu Başkanı İda Kohen ve gönüllü hanımlar tarafından karşılanan konuklara İYD Catering Servisi’nin hazırladığı yemek  ikram edildi. Başkan Kohen yaptığı açılış konuşmasında dernek, kurum ve vakıfların başkan, başkan yardımcıları ile gönüllü üyeleri ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi, gönüllü hanımlara hayatta hep yardımsever kalarak sevgiyi içlerinde yaşamaları nasihatinde bulundu.

Günün konuğu Klinik Psikolog Berta Adota Saporta konuşmasında çocuk, genç ve ebeveyn olmanın zorluklarına değindi. “Çocuklarımızın büyümesini etkileyen temel faktörlerin başında beslenme ve uyku düzeni gelmektedir. Aile içi etkileşim ise en çok teknolojik gelişmelerden etkilenmektedir,” diyen Saporta televizyon, cep telefonları ve bilgisayar oyunlarına ayrılan zamanın anne-babalarla beraber geçirilen süreden daha fazla olduğuna değindi. “Özellikle küçük çocuklar aynı haberleri sık sık seyretmeleri duygusal gelişimlerini olumsuz etkilemektedir. Bir süre sonra ya güven duyguları hassaslaşmakta ya da duyarsızlaşmaktadırlar,” dedi. Saporta, özellikle çocukların sanal iletişimleri git gide daha fazla tercih eder hale gelmelerine anlattı; gerçek hayatta yaşadıkları zorlukları bilgisayar oyunlarından elde ettikleri başarılar ile dengelemeye çabaladıklarına değindi.

Psikolog Berta Adota Saporta’ya, İda Kohen bir buket çiçek vererek teşekkür etti.