ManU’ya iki darbe

Spor
26 Ekim 2011 Çarşamba

Liverpool’da görev yaptığı 6 yıl boyunca, sık sık Ferguson ile karşı karşıya gelen Benitez, Manchester United’ın başarılarını, Ferguson’ın antrenörlük yeteneklerinden ziyade; kulübün elindeki büyük maddi güce bağladı.  BBC radyosunda bir programa katılan İspanyol teknik adam, United’ın başarılarını değerlendirirken; “Belirleyici faktör Ferguson değil; kulübün maddi gücü... United, Rooney ya da Ferdinand gibi oyuncuları rekor transfer bedelleri ödeyerek kadrosuna rahatlıkla katabiliyor. Genç bir savunma oyuncusu için bile 30 milyon sterlini gözden çıkarabilecek maddi güçleri var. Kulübün istikrarlı şekilde başarılı olmasının en büyük sırrı bence bu” diye konuştu.

Ferguson’ın bugüne dek hep güçlü takımlara sahip olduğunu; kariyeri boyunca kulübünün kendisine istediği her oyuncuyu aldığını savunan Benitez, aynı koşullar altında, başka bir teknik adamın da benzer başarıları elde edebileceğini öne sürdü.

Manchester United, Alex Ferguson’ın görevde bulunduğu son 25 yılda, on iki birinci lig, beş federasyon kupası, dört lig kupası, iki de şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazandı.