Dip Not

Ütüden parlayan giysiler için....

Sağlık
26 Ekim 2011 Çarşamba

Ütüden parlayan giysiler için…

Kabuğu soyulmuş patatesi iyice yıkadıktan sonra ikiye bölün. Kestiğiniz tarafı kumaşın parlayan yerine sürmeye başlayın. Birkaç kez tekrarladığınız bu işlemden sonra giysinizi kurumaya bırakın. İyice kuruduktan sonra da bir fırçalayın. Kumaştaki parlaklıktan eser kalmadığını göreceksiniz.

KARABİBER’İM…

Yemeklere lezzet için kattığımız karabiber özellikle sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır. Mideyi ısıtır, iştah açar, mide ve bağırsaklardaki mikropları öldürür, gazları engeller, şeker hastalığının ilerlemesini durdurur, sinirleri kuvvetlendirir.  Damar sertliği, yüksek tansiyon, egzama, üremi, bağırsak iltihabı ve romatizmadan şikâyet edenler, mümkün olduğu kadar az kullanmalıdırlar.

Armutun faydaları

Bir çok çeşidi olan armut böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.  Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder. Yüksek tansiyonu düşürür. Kani temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler. Sinirleri yatıştırır. Zihni yorgunluğunu giderir. Susuzluğu keser. Hamilelerin kusmalarını azaltır. Hazımsızlığı giderir.