Bu hafta ne izleyelim, ne okuyalım?

Aylin YENGİN Yaşam
26 Ekim 2011 Çarşamba

NE DİNLEYELİM?

Billboard Dergisi tarafından Elvis Presley ve The Beatles ile birlikte 21. yüzyılın en büyük müzik ikonları arasında gösterilen Kanadalı Paul Anka, yarım yüzyılı aşkın kariyerine Diana, My Way, Having My Baby, Put Your Head On My Shoulder, You’re My Destiny ve Lonely Boy gibi sayısız hit şarkıyı sığdırdı. Şarkıları Nina Simone, Buddy Holly, Frank Sinatra, Elvis Presley, Tom Jones, Michael Jackson ve Robbie Williams gibi müzik tarihinin saygın isimleri tarafından seslendirildi. Michael Jackson’dan The Way You Make Me Feel, Pet Shop Boys’dan It’s a Sin, Oasis’ten Wonderwall ve Nirvana’dan Smells Like Teen Spirit gibi 80’ler ve 90’ların sevilen pop ve rock şarkılarını kendi üslubuyla seslendirdiği Rock Swings albümüyle hayran kitlesini genişleten Paul Anka, dünya çapında satışı yarım milyona varan bu albümüyle Billboard’un ‘En İyi Caz Albümleri’ listesinde ikinci sıraya kadar yükseldi, İngiltere listelerinde ilk 10’a girdi ve İngiltere, Fransa ve Kanada’da altın plak kazandı. Albüm ve single satışları toplamda 80 milyonu aşan müziğin bu yaşayan efsanesi, güçlü sesi ve unutulmaz şarkılarıyla, 14 Kasım akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak. Bilet fiyatları 56 ile 220 TL arasında.

NE OKUYALIM?

Kitapları bütün dünyada on dört milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen Debbie Macomber’in, yürek ısıtan romanı ‘Küçük Mucizeler Dükkânı’ dostluğun iyileştirici gücüne dair sımsıcak bir hikâye... Hayatın içinden dört güçlü kadınının küçük mucizeleri ve büyük umutları… Martı Yayıncılık’tan çıkan kitabın fiyatı 17 TL.

NEREYE UĞRAYALIM?

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, yılın son çeyreğinde düzenlediği “Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar: Arkeoloji, Diplomasi, Sanat” başlıklı sergisinde Pennsylvania Üniversitesi Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve özel koleksiyonlardan derlenen Osman Hamdi Bey resimleri, 19. yüzyıla ait arkeolojik fotoğraf ve çizimler, mektuplar, seyahat günlükleri ve ilk kez sergilenecek arkeolojik eserler yer alıyor. Osman Hamdi Bey’in az bilinen eserlerinin yanı sıra, Almanya’dan ve Pennsylvania Üniversitesi Müzesi’nden gelen, ülkemiz sanatseverleriyle ilk kez buluşacak resimlerinin kamuoyunda ilgi uyandırması bekleniyor. Sergi 8 Ocak 2012’ye kadar gezilebilecek.

NE İZLEYELİM?

Geçtiğimiz hafta gösterime giren ve başrollerinde Anne Hathaway, Jim Sturgess, Romola Garai, Patricia Clarkson, Georgia King, Jodie Whittaker gibi ünlü isimlerin bulunduğu Bir Gün (One Day), birbirine tamamen zıt iki insanın, üniversiteden mezun oldukları gün kesişen hayatlarını konu alıyor. David Nicholls’un aynı isimli kitabından beyazperdeye aktarılan filmin yönetmen koltuğunda Lone Scherfig oturuyor. Romantik ve oldukça da duygusal sayılabilecek filmde, devrimci ruha sahip, işçi bir ailenin kızı olan Emma ile yolu kesişen keyfine düşkün, aile parası yiyen Dexter’ın trajik aşk hikâyesini izliyoruz. Her 15 Temmuz’da mezuniyet günlerini kutlayan çiftin, kendi arayışlarına ve keşfettikleri yaşamlarına tanık oluyoruz.