“Yıldırım savunmasını hazırladı”

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Cihan Kamer, futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecini değerlendirirken, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Spor
19 Ekim 2011 Çarşamba

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Cihan Kamer, futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecini ve sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunda istenen değişikliklerle ilgili konuları değerlendirdi.  Fenerbahçeli yönetici Habertürk televizyonunda ‘’Söz Sende’’ isimli programda soruları yanıtladı.

Yönetim kurulu üyeleri olarak sık sık Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım’ı ziyaret ettiklerini belirten Kamer, ‘’En son geçen hafta görüştüm. Sağlığı nispeten daha iyi. Kendisini çok hazır gördüm. Hatta dedi ki; ‘Ben savunmamı da hazırladım. Yani bütün toplum görecek ki Aziz Yıldırım’ın ya da Fenerbahçemizin yaptığı hiçbir şey yok. Bununla ilgili de iddianame yayınlanmadan ben bütün savunmamla hazırım.’ Kendisini motive ve sağlıklı gördüm. İlk günden beri inanılmaz vaziyette. O bize olduğu yerden daha fazla moral aşılıyordu. Aziz Yıldırım’ın bir duruşu hakikaten aynen devam ediyor. İnşallah süreci bir an evvel atlatırız’’ dedi.

“Bugünleri biz ancak federasyonla yürek birliği, el birliğiyle aşabiliriz”

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın art niyetli olduğunu düşünmediğini bildiren Kamer, geçilen zor günleri ancak federasyonla yürek birliği ve el birliğiyle aşabileceklerini kaydetti.

Cihan Kamer’in, Futbol Federasyonunun süreçteki tutumuyla ilgili ifadeleri özetle şöyle:  ‘’Ben Mehmet Ali Aydınlar’ın kötü niyetli olduğunu hiçbir zaman düşünmüyorum. Mehmet Ali Aydınlar bağlı olduğu kurumda eğer dünyadaki futbol hukuku müsaade etse hiçbir takımın düşmesini istemez. Maalesef hatalar oldu, yanlışlıklar oldu. Kararlı hareket etmek gerekiyordu. Türkiye’deki tutuklamaların, açılan davaların, yüzde 55’inden, yüzde 60’ından fazlası beraatle sonuçlanıyor. Böyle bir ortamda hemen suçlu gibi hareket edemezsiniz. Eğer siz Türk futbolunu korumak adına ve oyuncuları kulüpleri korumak adına bir hareket yapmak istiyorsanız, ilk baştan diyeceksiniz ki: ‘Ben bu kadar şaibeli bir noktada, bu kadar soruşturmanın olduğu bir noktada hiçbir takımımı Avrupa’ya göndermiyorum. Bu sene özellikle adı geçen takımları göndermiyorum. Sıfır tolerans diyorsanız buna müsaade etmemeliydiniz. Çünkü aynı soruşturma içinde Trabzonspor’un da Beşiktaş’ın da birçok kulübün de adı geçiyor. Onlar Avrupa’ya giderken siz Fenerbahçe’yi ihraç ederseniz bundan daha büyük bir yanlış olamaz. Bunu ne taraftar ne yönetim hazmedebilir, ne yüz yıllık tarih affedebilir. Bütün sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Yoksa Mehmet Ali Bey’in kasıtlı olarak ya da bir şekilde bilerek böyle bir şey yaptığını düşünmüyorum. Sion da aynı durumdaydı. UEFA ile ilgili mahkeme açtı. UEFA şimdi mahkemeye diyor ki; ‘Tekrar Sion’u alabiliriz, alabilmenin yolları da budur.’ Neden Fenerbahçe için böyle bir şey olmasın? Olamaz çünkü bizi kendi ülkemizin federasyonu ihraç etti. Durum böyle olunca artık UEFA, Fenerbahçe ile ilgili böyle bir şeyi düşünemez. Sonuç itibarıyla TFF Başkanı Mehmet Aydınlar Türk futbolunun patronudur. Fenerbahçe’de Türkiye’nin en güzide, büyük, en fazla taraftara sahip kulübüdür. Bu iki taraf arasında bir kere bir anlaşmazlık bir sürtüşme olamaz. Biz sürtüşmenin tarafı değiliz. Öyle günlerden geçiyoruz ki bu günleri biz ancak federasyonla yürek birliği, el birliğiyle aşabiliriz.’’

“Fenerbahçe’de inanılmaz bir bütünlük var”

Olağanüstü genel kurul toplantısında tavsiyelerde bulunan eski yöneticiler Vefa Küçük, Hulusi Belgü ve eski Başkan Ali Şen’i daha detaylı dinlemek için kulübe davet ederek görüşmeler yaptıklarını anlatan Cihan Kamer, “Şu anda Fenerbahçe içinde inanılmaz bir bütünlük var. Muhalefet diye bir şey yok. Bu süreci en sağlıklı şekilde nasıl atlatırız diye birleşmiş vaziyetteyiz” dedi.

Kamer, hem genel kurul üyelerinin hem taraftarlarının süreci vakurla karşıladığına işaret ederek, “Fenerbahçeliliği o kadar gösterdiler ki, Fenerbahçeliliğin ne olduğunu ben ancak şimdi görebildim. Mutluyum yöneticisi olduğum için” diye konuştu.

Kamer, eski yöneticilerle yaptıkları görüşmelerde, konuşulanların kamuoyuna yansımaması konusunda karar aldıklarını ancak Ali Şen ile yaptıkları görüşmenin detaylarının ertesi