Netanyahu: “İsrail askerlerinden vazgeçmez”

İsrail Başbakanı, Şalit anlaşması kapsamında sevdiklerinin katilleri yakında serbest bırakılacak olan acılı ailelere hitaben yayınladığı mektupta “Kardeşini kaybeden biri olarak acınızı anlıyorum”

Dünya
19 Ekim 2011 Çarşamba

Kaçırılan Gilad Şalit’in serbest bırakılmasını sağlayan takas anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bir gün önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sevdiklerinin katilleri yakında serbest bırakılacak olan ailelere hitaben bir mektup yayınladı.

 “Size kederli kalbimle yazıyorum” diyerek mektubuna başlayan Netanyahu şöyle devam etti, “Ben teröre kurban vermiş bir ailenin mensubuyum. Kardeşim Entebe’de rehine kurtarma operasyonunda öldürüldü. Şu anda olumsuz duygular yaşadığınızın bilincindeyim. Sevdiklerinizi yitirmiş olmanın yarası şu günlerde yeniden açıldı ve bunu düşünmeden edemiyorsunuz. Müzakereler boyunca karar vermeye çalışırken aklımda hep sizler vardınız. Gilad Şalit’in serbest bırakılmasına yönelik bu anlaşmayı kabul etmek hayatımda vermiş olduğum en zor kararlardan biri. Sizin için neden zorsa benim için de aynı sebepten zor geliyor, sevgili şehit aileleri mensupları. Gilad’ı yuvasına geri döndürme kararımda vatanını korumak üzere devlet adına göreve gönderilmiş bir askeri vatanına geri döndürme sorumluluğum etkili oldu. Ben de İsrail Devleti adına savaşmaya gittiğimde, İsrail Devleti’nin asla askerlerini ve vatandaşlarını terk etmeyeceğini biliyordum. Tutsak askeri yuvasına geri döndürme arzum ağır bassa da diğer yanda İsrail Devleti’nin beş yılı aşkın süre önce kaçırılan Gilad Şalit’in yuvasına geri dönmesinin karşılığında ödeyeceği ağır bedeli en aza indirgemek zorunda olduğumun da bilincindeydim.

Biliyorum bu bedel en çok sizler için ağır. Sevdiklerinize karşı bu zalim suçları işleyen alçak katillerin hak ettikleri cezanın tamamını çekmeyeceklerini kabullenmek çok zor.” Netanyahu mektubunu, “Bu zorlu zamanlarda benim ve tüm İsrail halkının sizi kucakladığımızı ve acınızı paylaştığımızı bilmenizi istiyor ve bu gerçekle huzur bulmanızı ümit ediyorum” diyerek sonlandırdı.