Robert Sezer UÖMO’da saygıyla anıldı

Musevi Lisesi marşının söz yazarı Robert Sezer, Amram Oditoryumu’nda düzenlenen bir törende anıldı

Toplum
19 Ekim 2011 Çarşamba

Musevi Lisesi mezunu, öğretmeni ve 58 yıldır söylenen Musevi Lisesi marşının söz yazarı Robert Sezer,  Amram Oditoryumu’nda düzenlenen ailesinin, yakın dostlarının, öğrencilerin ve öğretmenlerin katıldığı törende saygıyla anıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ulus Özel Musevi Okulları Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi “İş hayatındaki başarıları, edebiyat sevgisi ve yeteneği, cemaat yönetiminde üstlendiği önemli görevler ve getirdiği yenilikler, öğrenme ve öğretme arzusu, paylaşımcı yapısıyla tanınan Sayın Robert Sezer iyi bir eş, baba, büyükbaba ve dost olarak bilinirdi. Okulumuz öğrencilerinin her törende gururla söylediği marşımızın söz yazarı, değerli öğretmenimiz, okul mezunumuz Sayın Sezer’i saygıyla anıyoruz” diyerek Vakıf Başkanı Şapat Aviyente’yi sahneye davet etti. UÖMO Vakfı adına Aviyente,  Sezer’in eşi Janet Sezer’e bir anı plaketi sundu.

Törene Sezer’i ve ailesini yakından tanıyan UÖMO öğretmeni Saadet Karako’nun konuşmasıyla devam edildi. Karako, “Eşsiz bilgiye sahip, mütevazı, çalışkan, cemaatin bir çok kurumuna yıllarca hizmet vermiş çok değerli insan Robert Sezer’i kaybettik. Bunun ailesi için olduğu kadar cemaatimiz ve biz yakın dostları içinde çok büyük bir kayıp olduğuna inanıyorum” diyerek Sezer’in tüm yaşamı boyunca eğitime verdiği önemi ve bu konuda yaptığı çalışmaları anlattı.

58 yıl önce Sezer’in sözlerini yazdığı ve bugün halen söylenen Musevi Lisesi marşını besteleyen Musa Albukrek de törende bir konuşma yaptı.

Yıl 1953 diyerek sözlerine başlayan Albukrek “Robert ve ben 16-17 yaşlarındaydık. Birlikte dinlediğimiz bir başka okulun marşından çok etkilenmiştik. Ben hemen marşın müziğini yazdım ve Robert’den de sözlerini yazmasını istedim. İşin doğrusu sözlere göre beste yazılmasıdır. Ben dayanamamış bestelemiştim. O’da şair kişiliğiyle her notaya uygun mükemmel sözler yazdı. İlk söylediğimizde öğrenciler çok beğendi.58 yıldır halen söyleniyor olmasından büyük gurur duyuyor, onu özlem ve şerefle anıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi. Öğrencilerin coşkulu bir şekilde söylediği Musevi Lisesi Marşı’nın ardından tören sona erdi.