David Passig: ‘Türkiye ve İsrail bölgede temel güç olacak

‘2050’ kitabıyla Türkiye, İsrail ve Ortadoğu’nun geleceğine yönelik ilginç öngörülerde bulunan İsrailli gelecek bilimci Prof. David Passig, iki ülkenin bölgede temel güç olacağını dile getirdi.

Şalom
12 Ekim 2011 Çarşamba

Dünyadaki birçok devlet adamının danıştığı ünlü fütürist Prof. David Passig hafta başında Türkiye’deydi. Passig, 21. yüzyılın geleceği ile ilgili birçok soruya yanıt verdi.

TÜRKİYE BÖLGESEL GÜÇ OLMAYA MÜSAİT

Şu andaki mevcut verilerin Türkiye’nin bölgesel bir güç olması için müsait olduğunu gösterdiğini belirten Prof. Passig, süper güç olmanın sorumluluk gerektiren bir olgu olduğunun altını çizdi.

Türkiye’nin bölgesel bir güç olduğunda Türk Yahudileri’nin de ülkenin dünya ile iletişiminde önemli bir rolü olacağını öngören Passig, Türk Yahudi toplumunun bu konudaki yeteneğinin büyük olduğunu vurguladı.

EKONOMİK KRİZLER SAVAŞI GETİRİR

Coğrafi konumun ülkelerin geleceğini belirlemede en önemli etkenlerin başında geldiğini savunan Prof. Passig, dünyanın yaşadığı ekonomik krizin geleceği ile ilgili olarak görüşlerini sorduğumuzda ise  “Tarihte ekonomik kriz dönemlerinden çıkışlar savaşı gündeme getirdi” gerçeğini hatırlattı.

Röportaj için tıklayınız

https://www.salom.com.tr/news/detail/21330-Bolgesel-bir-super-guc-olmak-gosteris-yapmaktan-coksorumluluk-gerektiren-bir.aspx