2012 Voleybol Avrupa ön eleme grupları açıklandı

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), İngiltere’de düzenlenecek olan 2012 Olimpiyatları için bayanlar ve erkeklerde Avrupa Kıtası ön eleme turnuva gruplarını açıkladı

Spor
12 Ekim 2011 Çarşamba

Bayanlar

 Turnuva (Kazan, Rusya): (Rusya, Belçika, Slovakya) (İspanya, Romanya, Avusturya)

Turnuva (Split, Hırvatistan):(Hollanda, İsrail, Yunanistan) (Fransa, Hırvatistan, İsveç)

 Turnuva (Bakü, Azerbaycan): (Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Macaristan) (Azerbaycan, Bulgaristan, Danimarka)

8-13 Kasım tarihleri arasında oynanacak olan ön eleme turnuvalarından birer takım bir üst tura yükselecektir. Ön eleme turnuva gruplarındaki altı takım, üçerli iki grup oluşturacak ve ardından ilk iki takım yarı final, daha sonra da final oynayarak üst tura yükselecek bir takımı belirleyeceklerdir. Bir üst tura Sırbistan, Almanya, İtalya ve Polonya’nın yanı sıra ikinci ön eleme turuna ev sahipliği yapacak olan Türkiye doğrudan katılacak. 1-6 Mayıs’ta Türkiye’deki turnuvanın ardından ise bir takım, 2012 Londra Olimpiyatları’na gitmeye hak kazanacak.

 

Erkekler

 Turnuva (Slovakya): (Slovakya, Avusturya, İspanya) (Türkiye, Estonya, Karadağ) (Turnuva’nın ev sahipliği 10 Ekim’deki CEV toplantısında Türkiye’ye geçebilir)

Turnuva (Fransa): (Fransa, Almanya, Yunanistan) (Çek Cumhuriyeti, Belçika, Litvanya)

Turnuva (Hırvatistan): (Finlandiya, Hırvatistan, Hollanda) (Slovenya, Portekiz, Ukrayna)

22-27 Kasım tarihleri arasında oynanacak olan (bayanlar ile aynı sistem) ön eleme turnuvalarından sonra son eleme turnuvası, beş ülkenin (Bulgaristan, İtalya, Polonya, Sırbistan, Rusya) katılımıyla sekiz ülke olarak Mayıs ayında Bulgaristan’ın Sofya kentinde yapılacak ve bir takım 2012 Londra Olimpiyatları’na gitmeye hak kazanacak.