Mısır ile İsrail, sınır güvenliğini arttırmak için görüşüyor

Mısır’ın El-Ahram Gazetesi, üst düzey bir İsrail güvenlik yetkilisinin Sina Yarımadası’nın güvenliğinin sağlanmasını görüşmek amacıyla Kahire’yi ziyaret ettiğini bildirdi.

Dünya
12 Ekim 2011 Çarşamba

El-Ahram Gazetesi, üst düzey bir İsrail güvenlik yetkilisinin, İsrail-Mısır sınırındaki güvenlik düzenlemelerini görüşmek amacıyla Mısır’a geldiğini bildirdi.

İsrail ve Mısır arasındaki ilişkiler, geçtiğimiz Ağustos ayında, çöl sınırında sekiz İsrailli’nin öldürülmesinin ardından bozulmuştu. İsrail, saldırıyı düzenleyen kişilerin Gazze Şeridi’ne, Sina’dan sızdığını belirtmiş; saldırıyı düzenleyen yedi kişi, İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü. Ancak, Mısır beş askerinin çapraz ateş sırasında öldürüldüğünü duyurmuş, bu olayların ardından, İsrail ile Mısır ciddi bir diplomatik kriz sürecine girmişti. Ağustos ayındaki ölümcül olayların ardından İsrail, Mısır ile birlikte ortak bir soruşturma yürütülmesini kabul etti. İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Yaakov Amidror, hem İsrail’in hem de Mısır ordusunun, soruşturmanın detaylarıyla ilgili mutabık kaldığını söyledi.