Rav Yeuda Adoni İYD’yi ziyaret etti

Toplum
12 Ekim 2011 Çarşamba

Rav Yeuda Adoni Roş-Aşana sonrası İhtiyarlara Yardım Derneği’ndeki pansiyonerleri ziyaret etti. Öğle yemeğinin ardından salonda Rav Adoni ile pansiyonerler sohbet etti. Rav Adoni Roş-Aşana, Kipur ve Sukot’tan bahsetti. Öncelikle Roş Aşana Yahudi takvimine göre Yeni Yıl Bayramı kutlanmasına değindi. ‘Tişri ayının ilk günü olan Roş-Aşana’yı kutladık. Yeni yılı neşeli, coşkulu, eğlenceli bir şekilde karşıladık. Roş Aşana bizler için son derece önemli bir gündür. Yeni yıl yeni başlangıçların ve her şeyin iyi olması için iyi dileklerde bulunduğumuz gündür.’dedi. Bir yıl içinde Tora’nın okunduğundan, kitapların bitirildiğinden ve tekrar baştan okumaya başlandığından bahsetti. Yeni başlayan yılda yeni mitzvalar yapılması gerekliliğine de değindi. Bağış yapmanın bir mitzva olduğunu da hatırlatan Rav. Adoni sözlerine anlamlı bir hikâye ile devam etti.  İnsanların kendilerini başkasının yerine koymaları gerektiğini ve işte o zaman her şeyin daha iyi ve daha anlamlı olacağını anlattı.

Rav Yeuda Adoni: ‘Yom Kipur pişmanlıklarımızın af edileceği günü temsil eder. Bütün bir yıl boyunca yaptıklarımızın tartıldığı gündür. Kendimiz için Tanrı’dan affedilmemizi dileriz.  Kipur sayesinde günahlarımızdan arınmalıyız. Dargın olan insanlar muhakkak barışmalıdır. Dargınlık bile günahtır. Bu yüzden hiç kimse yeni yıla dargın girmemeli’.dedi.

Son olarak da Sukot Bayramı’ndan bahsetti. Artık havaların soğumakta olduğundan ve herkesin kendi evinde sıcakta oturmak varken sukanın içinde oturmaktan bahsetti: “Tanrı’ya olan inancımızı göstermek için açık havada sukada oturup yemek yiyerek üşümediğimizi gösteririz.” dedi.

Rav Adoni yeni yılın ve bunu izleyen bayramların pansiyonerlere, sevdiklerine ve sevenlerine barış, birlik, sağlık, esenlik ve mutluluk getirmesi dileklerinde bulunup dernekten ayrıldı.