Yuvacık Barajı’nda trekking keyfi

UÖMO öğrencileri geleneksel Trekking Etkinliği’ni bu yıl da Yuvacık Barajı’nda gerçekleştirdi. Açık havada keyifli bir yürüyüş yapan öğrenciler aynı zamanda doğal yaşamı gözlemleme fırsatını da buldular

Toplum
12 Ekim 2011 Çarşamba

6 Ekim günü UÖMO Spor Bölümü’nün organize ettiği geziye öğretmenleri ve bölgeyi tanıyan bir rehber eşliğinde katılan öğrenciler, 4 saat süren gezinin sonunda yorgun ama başarmış olmanın keyfini yaşadıklarını belirttiler. Doğayla kucaklaşarak spor yapmak,  değişik bitki türleri, meyve-sebzeleri, çeşitli hayvanları görmek isteyen herkese trekkingi öneren UÖMO öğrencileri “Temiz hava almak, spor yapmak, doğa güzelliklerini fotoğraflarla ölümsüzleştirmek doğada yaşamayı öğrenmek istiyorsanız mutlaka trekking yapmalısınız. Uzun ve yorucu yürüyüş anlamına gelen bu sporu herkes yapabilir. Biz her yıl katıldığımız bu etkinlik sayesinde eğlencenin yanı sıra doğada mücadele etmeyi, engelleri aşmayı öğreniyoruz.” diyerek her yıl eğlenceli ve farklı öğretilerle dolu aktiviteler organize eden Spor Bölümü öğretmenlerine teşekkür ettiklerini belirttiler.

Türkiye’de Trekking yapılan bölgeler

İstanbul çevresinde; Adapazarı-Kazankaya, Yalova-Erikli, İzmit-Aytepe-Servetiye, Sapanca-Şahinkaya, İznik Sansarak trekking yapılacak en uygun yerler arasında bulunuyor. Ayrıca Yedi Göller, Çamlı Hemşin, İkizdere, Uzungöl, Borçka ve Kaçkar’da trekking yapılan popüler yerler arasında.