iPhone’nun babası Steve Jobs öldü

Steve Jobs’un ölümü İnternet’de iPhone 4S kadar hızlı yayıldı.

Apple Bilgisayar Firması’nın kurucusu  bugün bildiğimiz anlamda ’windows sistemi’nin ve ‘mouse’un babası Jobs  pankreas kanserinden 56 yaşında hayatını kaybetti.

Şalom
6 Ekim 2011 Perşembe

Bilgisayar ve Macintosh aşığı Kudüs’teki Torat HaAretz Yeşiva’sı Baş Hahamı Rabbi Shimshon Nadal onun için günümüzün Thomas Edison’u diyerek, Yom Kipur dolayısı ile şu açıklamayı yaptı,’’ Jobs’un ölümü af günleri dediğimiz Roş Aşana ile Yom Kipur arasındaki 10 af gününde geldi,Jobs kısacık ömrüne dünyayı değiştirecek onlarca icat sıkıştırdı, potansiyelini ve imkansızlıklarını sonuna kadar zorladı ve doğduğu dünyadan, en azından bilgisayarlar konusunda daha kusursuz bir dünya yarattı. Nasıl bir Yahudi olduğumuzu sorguladığımız şu günlerde bu bize örnek olmalı…

Yaratıcı olmak Yahudilikteki en büyük esaslardan biridir.

İnsanoğlunun bu dünyadaki görevi yaratıcılığını kullanarak  bu dünyayı daha kusursuz bir yer haline getirmektir.

Haham Joseph B Sloveitchik bir yazısında,Yahudiliğin tavsiye ettiği  ahlaki erdemin en yüksek noktasını ‘’Yaratan İnsan’’ oluşturur demiştir…Yaratmayı başardığımızda Tanrı ile yaratıcılık ta ortak oluruz,Tanrı dünyayı 6 günde inşa etti. İşte insanoğluna düşen görev kaos ve hiçlikle dolu bu dünyadan kusursuz ve güzel bir yer yaratmaktır.

Steve Jobs kendime düşeni yaptı… Ruhu şâd olsun…’’