Çocuklarla doğada bir gün

Çocuklarımla en çok eğlendiğimiz anlar genelde günü doğada geçirdiğimiz zaman diliminde oluyor. Bu sebeptendir ki sizlere tavsiyem henüz halen güneş kemiklerimizi ısıtırken, ailecek ve arkadaşlarla gitmekten çok keyif alabileceğiniz bir seçenek sunmak olacak

Raquel AŞKANER HABİB Gençlik - Eğitim
5 Ekim 2011 Çarşamba

Çocuklarımıza hayvanları kafeslerinin dışında tanıma imkânı yaratmaya ne dersiniz? İşte burası böyle bir yer; Polonezköy’de bir hayvanat bahçesi. Burası farklı bir hayvanat bahçesi çünkü Polonezköy Country Club bünyesindeki hayvan parkında çitlerin arkasında özgürce dolaşan kangurudan, geyik ve lamaya kadar çok farklı türde canlıyı yakından görüp sevebilirsiniz.

Her açıdan temiz ve bakımlı olan bu tesiste hayvanlarla hasret giderdikten sonra acıkan karnınızı doyurmak için pusulayı kendin pişir kendin ye alanlarına çevirebilirsiniz. Yemekten önce veya sonra her mevsimde keyifle gezilebilecek bisiklet parkuru veya yürüyüş parkurunda biraz temiz hava ile İstanbul’da az bulunan değerli oksijeni ciğerlerinize çekip evin yolunu tutabilirsiniz. Doğanın tüm renklerini yaşadıktan ve tüm kokularını tattıktan sonra hepinizin bu günden çok huzurlu ve tatlı bir yorgunlukla evinize döneceğinize eminim. Bilgi için: www.polonezkoy.com

Sevgi ile kalın, sevgiyi paylaşın…

MASALLAR GERÇEK OLUYOR!

Kim sevmez ki Mickey’i ve tüm arkadaşlarını… Hele hele aralarında Ariel, Güzel ve Çirkin Belle, Sindirella, Kurbağa Prenses Tiana, Alaaddin’den Yasemin, Uyuyan Güzel Aurora, Rapunzel ve Pamuk Prenses de varsa. Disney On Ice – Prensesler ve Kahramanlar,İstanbullu hayranları ile buluşmak için gün sayıyor! 7-16 Ekim arasında ORA AVM İstanbul’da sahne alacak. Biletler biletix’te.

GORMITI LIVE SHOW

Çocuk ve aileler için masalları müzikale dönüştüren İtalyan tiyatro grubu Teatro Delle Erbe, Gormiti Live Shows ile İtalya ve İspanya’daki büyük başarılarının ardından şimdi de İstanbul’da! Harbiye İstanbul Kongre Merkezi her çocuğun hayalini kurduğu Gormiti hayal dünyasının kapılarını açıyor! Nick, Lucas, Jessica ve Toby’nin kendi halinde normal çocuklarken, evlerinin bodrumundaki gizli geçidi keşfedince, bir anda Doğa Lordları’na dönüşmelerinin sıra dışı hikâyesi muhteşem bir müzikal performansa dönüştü. Tarih: 1- 2 Ekim, Saat: 15.30 ve 19.00

PARİS SİRKİ İSTANBUL’DA

23 Eylül – 16 Ekim tarihleri arasında Pendik Via Port Alışveriş Merkezinde palyaçodan, jonglorlere, çok çeşitli akrobasi, sihirbazlık, bıçak, trapez ve heyecan verici ateş gösterilerine kadar oldukça eğlenceli ve büyülü bir dünya çocukları bekliyor… Uzak deyip üşenmeyin bu sirk görülmeye değer! Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe 20.30/Cuma 18.00 – 20.30/Cumartesi-Pazar 13.30 –  16.30 – 20.30/6 Ekim Perşembe 13.30 – 16.30 – 20.30 (Bilgi için: 0212 247 39 19 www.parissirki.com)

ICE STATION ANTARTICA

İstanbul, Güney Kutbu’na ayak basılışın 100. yılında anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Antartika’nın gizemli doğasını yaşatan, dünyamızın geleceğine ışık tutan, çocuklara aileleri ile birlikte yeni bir keşif alanı sunan ‘İce Station Antartica’ 23 Eylül Cuma günü, Esenyurt-Bahçelişehir Akbatı AVMde açıldı. Bu muhteşem sergi 2 Ocak 2012’ye kadar devam edecektir.

ETİ ÇOCUK TİYATROSU

Bir çift çizmeyle hayatı renklenen ve zekâsıyla kendisini Kral’a sevdiren Çizmeli Kedi, aynı zamanda Prenses ile değirmencinin oğlunun mutluluğuna yardım ederek sıradan bir kedi olmadığını kanıtlıyor. Çizmeli Kedi’nin maceralarını ve yaptığı iyilikleri konu alan oyun, hem çocuklara hem de ebeveynlere önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuluyor.

Gösterim Programı:15-16-22-23 Ekim, Yer: Terakki Vakfı Kültür Merkezi 

Beyaz Perdeden seçmeler

Bir klasik olan Jules Verne’nin eseri  Dünyanın Merkezine Yolculuk’, ikinci kez ekranlarda; hem de 3D olarak sizi maceranın içine çekiyor. 24 Eylül’denitibaren sinemalarda.

Çocuklarımla seyretmekten çok keyif aldığım çizgi filmlerden bir tanesi daha tekrardan beyaz perde de çocuklarla buluştu. Simba’nın duygusal olgunlaşma sürecini Xpand 3D teknolojisi ile Cinecity sinemalarında izleyebilirsiniz. 30 Eylül’den itibaren ‘Aslan Kral’ geri geldi.

Hedef kitlesi heyecanlı, macerayı seven çocuklar olan ‘Afacan ve Kurbağa Surat’30 Eylül’den itibaren sinemalarda çocukları bekliyor. Cesaret, engelleri aşma ve dostluk konularında güzel dersler veren bu filmi kaçırmayın derim. 

Tarihler:

Eğitim programı, 20 Eylül 2011 tarihinden Bienal sonuna kadar, haftada 4 gün olmak üzere (Salı, Çarşamba, Perşembe ve Pazar) günde iki grup olarak uygulanıyor. Hafta içi: 10.00 – 12.00 ve 12.30 – 14.30 Hafta sonları 12.30 –14.30 ve 15.00–17.00

Rezv: 0212 334 08 18 

Kitap kurdu

Okuma bilmeyen çocuklar bile artık kendi başlarına kitap okuyabilecekler! Son zamanların en sevilen çizgi kahramanı ‘Calliou’nın’  maceraları yeni kitaplarında özel kalemi ile sesli olarak tüm kitapçılarda.  ‘Her Güne Bir Oyun’ bulmak zor, ama bu kitap 2 yaşından itibaren çocuklarla oynanabilecek bir sürü alternatif getiriyor. Hem de bunları oynarken çocuğunuzun yaratıcı yönlerini de geliştirebilecek,  mevsimine göre seçilmiş oyunlarla; gerek iç mekânlarda gerekse dış alanlarda farklı oyunlar oynayabilecek, eğlenceli deneyler ve bol kahkahalı dakikalar geçireceksiniz. KAÇIRMAYIN!

12. İSTANBUL ÇOCUK BİENALİ...

İKSV tarafından, 17 Eylül 13 Kasım tarihleri arasında ‘İsimsiz’ başlığıyla gerçekleştirilecek12. İstanbul Bienali, Koç Holding desteğiyle çocuklara da ulaşmayı planlıyor. Pace Çocuk Sanat Merkezi ile birlikte geliştirilen proje ile çocukların sergi kültürünü geliştirmek, çağdaş sanata olan ilgilerini artırmak ve onları bazı temel sanat kavramlarıyla tanıştırmak hedefleniyor. Mekân: Antrepo 3&5 Yaş grupları: 6–7 / 8–11 / 12–14

Tarihler:

Eğitim programı, 20 Eylül 2011 tarihinden Bienal sonuna kadar, haftada 4 gün olmak üzere (Salı, Çarşamba, Perşembe ve Pazar) günde iki grup olarak uygulanıyor. Hafta içi: 10.00 – 12.00 ve 12.30 – 14.30 Hafta sonları 12.30 –14.30 ve 15.00–17.00

Rezv: 0212 334 08 18