Fenerbahçe’de dev koalisyon

Fenerbahçe Yönetimi, genel kurulda oluşan beraberlik havasıyla kapılarını camiaya açıyor. UEFA’da izlenecek yol için Ali Şen, sponsorluk için Konuşan Fenerbahçe Platformu dinlenecek.

Spor
5 Ekim 2011 Çarşamba

Aziz Yıldırım döneminde yönetimle muhalefet arasında yükselen duvarlar, 25 Eylül Pazar günü yapılan Olağanüstü Genel Kurul sonrası oluşan birleşme havasıyla yıkılmaya başladı. Genel Kurul’da önemli bir konuşma yapıp “Fenerbahçe’nin UEFA’da lobi yapması gerekiyor. Tüm kongre üyeleri telefonun diğer ucunda. Yönetimimizden görev bekliyoruz” diyen Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, cuma günü yönetim tarafından toplantıya çağrıldı. Yıldırım’la zaman zaman gerginlikler yaşayan ve uzun süredir Şükrü Saracoğlu’na da gitmeyen Şen’le Başkanvekili Nihat Özdemir ile Asbaşkan Ali Koç’un da aralarında bulunduğu bir yönetici grubu zirve yapacak.

ŞEN ‘RUMMENİGGE’YE GİDİN’ DİYECEK

Bu zirvede UEFA nezdinde nasıl bir yol izlenmesi konusunda Ali Şen’in fikirlerine danışılacak. Lobi faaliyetlerinde kimden yardım alınması gerektiği de Ali Şen’e sorulacak. Ali Şen’in bu toplantıda yöneticilere “Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Rummenigge, o kurumda çok önemli bir isim. Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu durum ona mutlaka anlatılmalı. Aynı zamanda iddianamenin mahkemece kabul edilmesinden önce UEFA’nın kurullarındaki kişilerle görüşülmeli ve durum anlatılmalı. Fenerbahçe’nin haklılığı konusunda kurum fikir sahibi olmalı” diyecek. Ali Şen ayrıca Fenerbahçe’nin dosyasının UEFA Disiplin Kurulu’na gitmeden bu hamlelerin yapılması gerektiğini, hiçbir lobi faaliyeti yapılmadan disipline gidilmesi durumunda cezanın daha büyük olacağını tekrar anlatacak.

SPONSORLUK ÖNERİSİ VERİLECEK

Duvarların yıkılması konusunda bir başka olumlu gelişme ise yönetim ile Konuşan Fenerbahçe Platformu arasında yaşandı. Hulusi Belgü’nün Genel Kurul’da yaptığı ılımlı konuşmanın ardından yönetim, platformun önerilerini yazılı olarak isteme kararı aldı. Belgü, Genel Kurul’da “Fenerbahçe kimsenin tapulu malı değil. Biz de bu zorlu süreçte elimizi taşın altına sokmak istiyoruz. Sadettin Saran, yönetimin belirleyeceği bir amatör branşa sponsorluk için hazır. Bunun dışında destek için bekleyen birçok insan var. Bu konuda yönetimin adım atmasını bekliyoruz” demişti.

Yönetim, Platform yetkililerine “Somut önerileri, yazılı olarak bildirin. Öneriler ilk yönetim kurulu toplantısında dikkate alınacak” dedi. Platformla özellikle, sponsorluk konusunda görüş alışverişinde bulunulacağı ve bu sponsorlukların ne kadar uzun vadeli ve kalıcı olacağının konuşulacağı öğrenildi. Bilindiği gibi Yıldırım yönetimi, Saran’ı kulüpten ihraç ettirmiş, Hulusi Belgü ve diğer Konuşan Fenerbahçe Platformu üyeleriyle mali genel kurulda sorunlar yaşanmıştı.