Arap topraklarından kovulan Yahudiler için Londra’da yürüyüş

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan kovulan Yahudiler ve zulüm gören diğer azınlıkları hatırlatmak üzere protestocular Londra’nın Trafalgar Meydanı’nda biraraya geldi

Dünya
5 Ekim 2011 Çarşamba

Arap ülkelerinden zorla çıkarılanYahudileri temsil eden Harif, İngiltere İsrail Koalisyonu ve Stand With Us İngiltere tarafından organize edilen yürüyüşe yüzlerce kişi ellerinde pankartlar ve İsrail bayrakları ile katıldı.

Ailesi Irak’tan kaçan Harif’te görevli Lynn Julius, “Biz Dünya ve Birleşmiş Milletler tarafından unutulduk. Bu mitingi unutulan mülteciler, Kürtler, Berberiler, Asurlular, Kıptiler ve Bahailer anısına da gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Protestoculardan Ari Soffer, ailesinin Bağdat’tan nasıl kaçtığını anlattı. Babasının bu buluşmadan çok duygulanacağını söyleyen Soffer, babasının Birleşmiş Milletler tarafından ihanete uğradığını hissettiğini söyledi. Irak’tan ayrıldığı zaman kendisini kabul eden tek ülkenin İsrail olduğunu ve eğer bir Filistinli olsaydı Irak’ta doğmamasına rağmen kendisinin de bir mülteci olarak kabul edileceğini sözlerine ekledi.