‘UÖMO Mini Survivor Kampı’ çadırlarını Şile Akkaya’da kurdu

Ulus Özel Musevi Okulları öğrencileri spor eğitmenleri eşliğinde katıldıkları Mini Survivor Kampı’nda doğa şartlarıyla baş etmeyi öğrendiler

Toplum
5 Ekim 2011 Çarşamba

Eğlenceli yarışmalar ve sürpriz ödüllerle dolu kamp çadırları ve uyku tulumları ile katılan UÖMO öğrencileri, eşsiz doğanın içinde spor eğitmenlerinden izcilik eğitimi ve M.Ü Spor Bölümü Eğitmeni Aysel Babagür’den okçuluk eğitimi aldılar.

Şile Akkaya tesislerinde 26-27 Eylül tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte eğitim ve eğlence iç içeydi. Etkinlik süresince öğrenciler çadır kurma -toplama teknikleri, kamp ateşi yakma-korunma teknikleri, gece yürüyüşü ve yön bulma konusunda eğitimler aldılar ve öğrendiklerini de uygulama fırsatı buldular. Okçuluk eğitiminin ardından yapılan mini okçuluk yarışmasında kız ve erkeklerde birinci olan öğrencilere profesyonel ok hediye edildi. Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek geleneksel Trekking etkinliğine de öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten UÖMO Spor Bölümü eğitmenleri “Okul içerisinde anaokulu, ilköğretim ve lise öğrencilerimizle akademik olarak yaptığımız spor çalışmalarını turnuvalar, kamplar, trekkink turları, Uludağ Kayak Kampı, Alaçatı Windsurf Kampı gibi outdoor aktivitelerle destekliyoruz. Her geçen gün etkinlilere katılan öğrenci sayısının artıyor olması bizi yeni çalışmalar yapmamız konusunda motive ediyor” dedi.