Türk Otomotiv Endüstrisinin Duayeni
Bernar Nahum, yeni kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti’nde kaynak, altyapı ve deneyim eksikliğine rağmen bir üretim endüstrisi oluşturmak için yılmadan çalıştı. Tam bir vatansever olan Nahum, Türkiye’de güçlü bir otomotiv sektörü inşa etmek için çaba gösteren bir girişimciydi.
Önsözünü Can Kıraç’ın yazdığı “Mösyö Bernar Nahum – Türk Otomotiv Endüstrisinin Duayeni” adlı kitap sadece Bernar Nahum’un hayatını değil, savaştan çıkmış bir ulusun yeniden ayağa kalkış hikâyesini gözler önüne seriyor.
350 sayfalık kitabın arka kapağında; “Nahum’un hikâyesi, bir insanın ve bir ülkenin kendi çabalarıyla tarihin gölgelerinden sıyrılarak dünya sahnesine çıkışının hikâyesidir” ifadesi yer almakta.
İsviçreli yazar Adrian Streather tarafından kaleme alınan “Mösyö Bernar Nahum – Türk Otomotiv Endüstrisinin Duayeni” adlı biyografik kitap, Güniz Büyüktür’ün Türkçeye tercümesi ile Çitlembik Yayınları tarafından yayımlandı.
Kitap, değişik ülkelerden gelip 1939-1945 tarihleri arasında Holokost’ta yaşamını yitiren Nahum ailesinin fertleri ile 2008’de yaşama veda edip sevgili Bernar’ına kavuşan Rachel Nahum anısına ithaf edildi.