BM'de tarihi günler

Birleşmiş Milletler’de görüşülmeye hazırlanan ‘Filistin Devleti’nin BM’ye tam üye olma talebi öncesi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ı yeniden müzakere masasına çağırdı.

Şalom
21 Eylül 2011 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın ‘Filistin Devleti’nin tam üye olarak kabul edilmesi isteği ile Birleşmiş Milletler’e başvurmasını “Filistinlilerin devlet olma yolunda hedeflerine ulaştırmayacak bir adım” olarak nitelendirdi. Netanyahu, “Bir ‘Filistin Devleti’ ancak doğrudan görüşmeler sonucunda kurulabilir” dedi.

 Filistinlilerle barış masasına dönmeyi umduklarını belirten Binyamin Netanyahu, barışa sadece doğrudan görüşmelerle ulaşılabileceğini hatırlattı.

 İsrail’in meşru bir devlet olduğunu yineleyen Filistinli lider Mahmud Abbas, İsrail’in yeni yerleşimler inşa etmeye devam ederek, gelecekte kurulacak bir ‘Filistin Devleti’nin uluslararası camiada kabul görmüş sınırlarını ihlal ettiğini belirtti. 

NETANYAHU’YA MUHALEFETTEN SERT ELEŞTİRİ

BM oylaması öncesinde İsrail muhalefeti de Başbakan Netanyahu ve koalisyon hükümetine karşı sert eleştiriler dile getirmeye başladı.

Ana muhalefet partisi Kadima’nın Başkanı Tzipi Livni, İsrail’in mevcut hükümetinin ‘aptallığının’ ABD’yi köşeye sıkıştırdığını belirtti.

Livni “ABD, bu konuda tek başına kalmamak için elinden geleni yapıyor. Ancak biz kendimize nasıl yardım ediyoruz?” diyerek barış görüşmelerine bir an önce başlanması gerektiğini vurguladı.

Haberin devamı için tıklayınız

https://www.salom.com.tr/news/detail/21042-Filistin-Devleti-BMye-tam-uyelik-icin-basvuruyor.aspx