Gençlerimiz festivalde!

UÖML öğrencilerinden Sami Morhayim ve Müge Cemel’in çektiği ‘Bize Her Yer Deplasman’ filmi, Uluslararası Spor Film Festivali’nde yarışacak.

Spor
21 Eylül 2011 Çarşamba

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan 1.Uluslararası FICTS İstanbul Spor Film Festivali’nde Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencilerinden Sami Morhayim ve Müge Cemel’in çektiği “Bize Her Yer Deplasman” belgesel filmi de yer alacak.

Morhayim ve Cemel filmi, geçtiğimiz öğretim yılında UÖMO Sosyal Bölümü’nün Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Kısa Film Çekimi Teknikleri’ eğitim programında çekmişlerdi.

Spor temalı ulusal ve uluslararası belgesel, animasyon, reklam ve olimpiyat tanıtımı gibi kısa ve uzun metrajlı filmlerin katıldığı festival, 23-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin jüri üyeleri arasında Osman Sınav, Serdar Akar, Emre Zeytinoğlu ve Uğur İçbak gibi ünlü sinemacılar yer alıyor. Festival kapsamında filmlerin gösterimi 23 ve 24 Eylül’de Beyoğlu Gençlik Merkezi’nde; galaları ise 25 Eylül’de ise Aya İrini’de gerçekleşecek. Filmler, ücretsiz olarak izlenebilecek. Galada, festivale katılan filmler arasından dereceye girenlere ödülleri verilecek. Her kategoride birinci olan filmler ise İtalya’nın Milano kentinde yapılacak finallere kalacak.

Geçtiğimiz sene, La Kula filmiyle de Los Angeles’ta mansiyon ödülü alan film ekibinde de olan Sami Morhayim ve Müge Cemel’e başarılar diliyoruz.